Kies voor psychosociaal therapie

18 december 2018

Posted in Mens en gezondheid

Het is inmiddels enkele maanden geleden dat ik ervoor koos om psychosociaal therapie te volgen. Dit was voor mij een vrij lastige keuze. Ik ben altijd iemand geweest die het zwak vond om hulp te zoeken op een dergelijk gebied. Maar op een gegeven moment werd het toch wel pijnlijk duidelijk dat ik hulp nodig had en die vond ik dus in de vorm van psychosociaal therapie. Na het verbreken van mijn relatie na een fiks aantal jaar ontwikkelde ik aan angststoornis. Het was heel eng om dit mee te maken. Het minste of geringste kon mij een paniekaanval geven en dit veroorzaakte veel problemen op onder andere mijn werk, maar ook met mijn vrienden. Ik vond het bijvoorbeeld heel erg lastig om nog het huis uit te komen en dit was natuurlijk niet de bedoeling. Toen ik op een gegeven moment door zowel mijn baas als mijn vrienden werd aangesproken op mijn gedrag, wist ik dat ik hier snel verandering in moest brengen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar psychosociaal therapie bij een goed bedrijf.

  • De juiste hulp
  • Werken aan mezelf
  • Een betere toekomst

Een van de redenen waarom ik koos voor psychosociaal therapie is omdat dit volgens een vriendin van mij de juiste hulp voor mij zou zijn. Zij had hier in het verleden ooit voor gekozen en ze was hier erg tevreden over. Voor mij was de keuze toen net iets makkelijker om te maken.

Een afspraak maken voor psychosociaal therapie

Het maken van een psychosociaal therapie was voor mij een flinke stap. Ik ben hiervoor naar de praktijk Ewro Psycho toegekomen. Dit was ten eerste dicht bij mij in de buurt, maar daarnaast is het imago van dit bedrijf ook zeer goed. Ik was dan ook blij toen ik contact opnam met dit bedrijf dat zij hier nog de mogelijkheid hadden om op een korte termijn nog een afspraak te kunnen maken voor psychosociaal therapie. Tijdens psychosociaal therapie wordt er gewerkt aan de verschillende psychosociale problemen die je hebt. Voor mij waren dit de angstaanvallen waarvan ik toch wel heel erg graag wilde dat ze weer zouden verdwijnen. Ik had hier nog nooit eerder in mijn leven last van gehad en nu was het bij het minste of geringste al raak. Het idee om een angstaanval te krijgen verbeterde de situatie absoluut niet en dus werd het hoog tijd om een afspraak te maken voor psychosociaal therapie.

Meer informatie voor jou

Op de website ewropsycho.com heb ik in eerste instantie eens een kijkje genomen. Hier ben je namelijk aan het juiste adres voor het bekijken van de vele mogelijkheden die zij bij deze kliniek aanbieden. Ze hebben hier tenslotte meer dan alleen maar psychosociaal therapie. Het was voor mij echter al duidelijk dat dit de beste optie voor mij was dus ik heb mij met name hierop geconcentreerd toen ik op zoek was naar meer informatie. Ik heb na het doornemen van de informatie op de website over psychosociaal therapie eens contact opgenomen met het bedrijf. De medewerker die ik aan de lijn kreeg vond het geen enkel probleem om mij uitgebreid te woord te staan en me meer te vertellen over wat psychosociaal therapie nu inhoudt. Dit werkte voor mij zeer geruststellend en ik vond het hierna een stuk minder eng om een afspraak te maken. Ook tijdens de afspraken word je altijd zeer goed geholpen en bijgestaan tijdens het hele proces. Het is dan ook geen verkeerd idee om eens een kijkje te nemen op de website.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn