Kom studeren aan de jeugdtheaterschool

31 mei 2017

Posted in Nieuws

Goed acteren, dat is een echte uitdaging. Men denkt dat het grotendeels talent is, maar daar zijn we het niet zo mee eens. Wel is het waar dat een bepaalde feeling erg belangrijk is. Hebt u die na een vooropleiding aan de jeugdtheaterschool in bijvoorbeeld Amsterdam niet? Dan is de kans niet zo groot dat u door de audities van de 4 theaterscholen in Nederland komt niet erg groot.  Is het echter uw droom en acteert u als amateur al sinds uw kindertijd in toneelstukjes? Hebt u op kindertheaterscholen gezeten en wilt u er echt uw werk van maken? Wordt er keer op keer tegen u gezegd dat u erg veel talent en moed hebt? Zelfs dan kan een auditie te zwaar zijn. Er wordt simpelweg heel wat kennis en kunde van u verwacht dus een vooropleiding is zelfs bij de meest getalenteerde acteur of actrice nog aanbevolen. En daarom hopen we dat u zich aanmeldt voor de jeugdtheaterschool. Kijkt u eens op onze website als u meer te weten wilt komen over de jeugdtheaterschool in Amsterdam: toneelhuisamsterdam.nl. Met trots mogen we wel stellen dat de meeste studenten aan de vier gerenommeerde toneelacademies in Nederland eerst aan onze jeugdtheaterschool hebben gestudeerd. Daar hebben ze de basiskennis, de fundering gelegd zodat ze zich door de audities konden worstelen en snel hun talenten verder kunnen konden ontplooien.

De jeugdtheaterschool biedt u een perfecte vooropleiding

De lessen aan de jeugdtheaterschool zijn erg veelzijdig en worden gegeven door professionele leraren met erg veel acteerervaring. Sterker nog, wellicht herkent u enkelen van het podium of de tv. Het prettige aan deze jeugdtheaterschool is het feit dat we voornamelijk avondlessen geven. Want het kan natuurlijk gebeuren dat u niet genoeg talent hebt, bij gebrek aan een beter woord. Hoe erg u uw best dan ook doet. Soms is het beter om een ander creatief beroep te kiezen, anders zult u tijdens de echte audities nogmaals teleurgesteld worden. Mocht u een andere studie doen, dan kunt u dus tegelijkertijd aan de jeugdtheaterschool een avondopleiding volgen. Na elke les wordt er individueel met de studenten gepraat over zijn of haar voortgang. Er wordt gekeken naar de motivatie, waar er nog verbeterpunten zijn maar ook de positieve punten blijven niet onbesproken. Er zijn 5 instapmomenten per jaar op onze jeugdtheaterschool en een dergelijke blok uit 8 weken waarin eens per week een avond les wordt gegeven. U begrijpt dat wij het curriculum van de toneelacademies in het land nauwlettend in de gaten houden zodat we daar op in kunnen springen en u goed voorbereid de audities in kunt gaan.

Na het volgen van deze opleiding kunt u doorstromen naar een academie

Een opleiding volgen aan deze jeugdtheaterschool kost relatief weinig tijd hoewel we wel heel wat zelfstudie en zelfontplooiing van u vragen. Een blok kost u slechts 190 euro en u kunt het dus prima volgen tijdens uw echte studie. Misschien studeert u nog aan de middelbare school want vanaf 16 jaar bent u hier welkom tot uw 24e. Meldt u vandaag nog aan via het digitale contactformulier en vergeet niet om een goede motivatie op te geven. Want daarop beoordelen we onder andere of we u toelaten aan deze vooropleiding. Vergroot uw kansen dat u wordt aangenomen aan een toneelacademie in het land en meldt u dus vrijblijvend aan bij onze jeugdtheaterschool. Een aantal aandachtspunten waarop we ons focussen tijdens de lessen willen we u niet langer onthouden. Zo komen onder andere de volgende punten aan bod:

  • Verbeelding,
  • Het spelen van personages,
  • Improvisatie,
  • Het onthouden van tekst en overbrengen van monologen en dialogen.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn