Kunststof tanks van hoge kwaliteit

1 juli 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Kunststof tanks worden vaak gebruikt door bedrijven om allerlei materialen in op te slaan. Het is belangrijk dat de kunststof tanks van hoge kwaliteit zijn, omdat er zeker ook gevaarlijke stoffen in opgeslagen moeten worden. Het mag dan absoluut niet gebeuren dat een tank onverwachts gaat lekken en problemen voor het milieu veroorzaakt. De kunststof tanks van Wijtmans Plastics zijn allen van zeer hoge kwaliteit en kunnen voor de opslag van uiteenlopende materialen gebruikt worden. Het bedrijf bouwt al sinds 1988 veel verschillende soorten kunststof tanks. Zowel het ontwerp als de constructie worden hier uitgevoerd. Hierdoor is het dus ook goed mogelijk om een tank van kunststof te bestellen in een afwijkende maat. De verschillende kunststof tanks kunnen volledig op maat worden gemaakt. Dat is wel zo handig wanneer u geen gebruik kunt maken van de standaard afmetingen om wat voor een reden dan ook. Gedurende het hele productieproces worden de kunststof tanks  getest op vloeistofdichtheid. Hierdoor weet u zeker dat uw tanks niet ineens zullen gaan lekken en volledig waterdicht worden afgeleverd. Er wordt ook een goede garantie afgegeven, zodat u van hoge kwaliteit verzekerd bent. Bent u op zoek naar een goede tank voor een bepaald type vloeistof en wilt u graag specifieke afmetingen door kunnen geven? Dan is het verstandig om meteen een offerte aan te vragen. Hierdoor weet u snel hoe veel het u gaat kosten om de gewenste tank te laten bouwen. Bestelt u bij Wijtmans Plastics? Dan krijgt u veel voordeel:

  • Veel mogelijkheden voor de opslag van vloeistof
  • Een snelle levering
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vloeistofdichte kunststof tanks zijn in alle gevallen belangrijk. U wilt natuurlijk niet dat uw product langzaam de grond in kan druppelen. Hierdoor mist u inkomsten en dat is voor geen enkel bedrijf goed. Wanneer u de tanks gebruikt voor water is een gat vervelend, maar niet bedreigend voor mens en dier. Dit is echter heel anders wanneer u de kunststof tanks gaat gebruiken om chemicaliën of andere gevaarlijke vloeistoffen in op te slaan. In die gevallen is het vaak van groot belang dat het productieproces zonder enige fouten verloopt. Ook met verschillende soorten oliën moet er goed worden opgelet.

Het opslaan van vloeistoffen in kunststof tanks

In kunststof tanks kunnen verschillende vloeistoffen worden opgeslagen. In welke industrie u ook werkzaam bent, veel bedrijven moeten zorg dragen voor langdurige opslag van vloeistoffen. Denk bijvoorbeeld aan een zuiveringsinstallatie of een bedrijf dat afvalwater opslaat. In dit laatste geval is het mogelijk om een tank op maat te bestellen, zodat u de gewenste inhoudsmaten aan kunt houden. Met kunststof tanks die gebruikt gaan worden voor de opslag van afvalwater is het van belang dat u kiest voor een speciaal model. De dubbelwandige kunststof tanks zijn uitermate geschikt voor deze opslag. U kunt tanks bestellen die wel 100.000 liter vast kunnen houden. Dan weet u zeker dat u zonder problemen uw water of afvalwater op kunt slaan. Het is mogelijk om deze ruime kunststof tanks in de grond te plaatsen of bovengronds neer te zetten. In beide gevallen leveren ze uitstekend werk en zult u geen omkijken meer hebben naar de vloeistoffen. Dat is wel zo handig natuurlijk wanneer u graag voor langdurige opslag wilt zorgen. De kunststof tanks kunnen van meerdere materialen worden gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zeer stevige polypropyleen. Dit materiaal gaat lang mee en zal ook niet snel beschadigen. Daarnaast kunt u kiezen voor polyethyleen. Ook dit materiaal is zeer geschikt om verschillende soorten vloeistoffen in op te slaan. Het materiaal dat u het beste kunt gebruiken hangt vaak af van de sector waarin u werkt. Het is daarom altijd verstandig om even na te vragen in welk materiaal u uw kunststof tanks het beste kunt bestellen.  De deskundige medewerkers van Wijtmans Plastics staan u te woord en kunnen al uw vragen snel beantwoorden. U verliest dus niet veel tijd door eerst even wat advies te vragen. Dit is zelfs veel beter, want stel dat u toch een tank in het verkeerde materiaal bestelt, dan bent u zeer veel tijd kwijt om het allemaal weer om te ruilen.

Wanneer gebruikt u tanks voor opslag?

Kunststof tanks gebruiken voor opslag van vloeistoffen komt vaak voor bij uiteenlopende sectoren. U kunt bijvoorbeeld denken aan de opslag van water voor het besproeien van het land of het opslaan van chemische vloeistoffen tijdens een productieproces. Het is echter ook mogelijk om een tank van kunststof te gebruiken op het land door deze aan een landbouwwerktuig te bevestigen. Hiermee is bijvoorbeeld het land snel en gemakkelijk te bemesten. Ook voor het vervoer van vloeistoffen worden kunststof tanks in grote getale gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de vrachtwagens die u vast wel eens gepasseerd bent op de snelweg. Deze tanks vervoeren vaak allerlei vloeistoffen. In zo’n tank blijven de vloeistoffen dan ook tijdens het vervoer veilig. Door al deze toepassingen zijn de tanks in veel verschillende uitvoeringen te verkrijgen. U kunt de wat kleinere tanks bestellen, maar ook kiezen voor een hele grote tank die veel meer opslagcapaciteit heeft. Bedenk dus van te voren goed wat u nodig heeft en plaats dan pas uw bestelling. U kunt bestellen door contact op te nemen met de medewerkers van Wijtmans Plastics. Zij helpen u graag verder en gaan meteen aan de slag met uw bestelling zodra deze geplaatst is. Hierdoor kunt u uw nieuwe tank van kunststof binnen korte tijd verwachten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn