Let op de makelaar kosten

29 juli 2016

Posted in Woning en Tuin

verkoopmakelaaroffertes - Makelaar kostenHet is tegenwoordig niet meer zo dat u bij het kopen van een nieuwe woning altijd hetzelfde tarief moet afdragen voor de bemiddeling. Elk makelaarskantoor hanteert weer andere prijzen en hierdoor kan het best lastig worden om zo goedkoop mogelijk een nieuwe woning te vinden. Wanneer u toch graag wilt letten op het budget en niet te veel uit wilt geven aan onnodige kosten, is het verstandig om van te voren goed te kijken naar de verschillende makelaar kosten. U kunt de makelaar kosten gemakkelijk vergelijken door ze via verkoopmakelaaroffertes.nl te bekijken. In een aantal stappen weet u zeker wat de goedkoopste makelaar bij u in de buurt is:

  • Schrijf u in
  • Beschrijf de wensen voor uw woning
  • U krijgt snel 4 gratis offertes toegestuurd

Door deze stappen bent u meteen op de hoogte en hoeft u niet verder te gaan zoeken naar een goedkoper aanbod. U zult namelijk zeker geen goedkopere makelaar vinden. Door eerst de makelaar kosten te berekenen via deze manier weet u in elk geval heel zeker dat u nooit te veel betaalt. Dat is natuurlijk heel belangrijk, omdat het zonde is wanneer u teveel zou betalen voor kosten die u uiteindelijk niet meer terug ziet in uw nieuwe huis. Het zijn natuurlijk alleen maar bijkomende kosten en voor veel mensen is het belangrijk dat er niet nog veel extra geld bovenop de kosten voor het nieuwe huis komt. Een woning is natuurlijk al duur genoeg.

Kijk eerst naar de makelaar kosten

Makelaar kosten zijn bij elke makelaar anders en daarom doet u er goed aan om van te voren te gaan kijken wat de kosten precies bedragen bij de makelaar die u voor ogen heeft. Makelaar kosten werken namelijk op een bepaalde manier. U krijgt meestal te maken met opstartkosten en met de courtage. Deze twee kostenposten zijn van elkaar gesplitst en worden bij de reguliere makelaars gehanteerd. U krijgt er voor terug dat u zelf de aankoop of verkoop van een nieuwe woning nauwelijks hoeft te regelen. De makelaar neemt dan voor u de gehele verkoop van het huis uit handen. De verkoopmakelaar mag het percentage voor de opstartkosten helemaal zelf bepalen. Deze kosten moeten gemaakt worden, omdat u anders het huis niet in de verkoop kunt laten zetten. Het is dus goed om van te voren te bepalen hoeveel u uit wilt geven en op zoek te gaan naar lage makelaar kosten. Wanneer u een nieuwe woning koopt krijgt u te maken met een makelaarscourtage. Dit is eigenlijk de beloning voor de makelaar voor het sluiten van de verkoop. Dit percentage van de verkoopprijs wordt meestal rond de 1,5% gesteld. Kijk dus goed uit dat uw makelaar geen hogere makelaar kosten vraagt, dan kunt u beter even verder kijken.

Andere dienstverlening

Het is ook mogelijk om een ander soort dienstverlening te accepteren. De makelaar verzorgt dan niet de volledige verkoop van het huis. U doet bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen en laat dit niet aan uw makelaar over. Hierdoor gaan uiteraard de makelaar kosten omlaag en zult u meer geld overhouden. Ook het onderhandelen kunt u in principe zelf doen, maar dan moet u natuurlijk wel zeker zijn van uw zaak. Het is vervelend wanneer u er een lager bedrag uitsleept dan dat de makelaar voor u had kunnen krijgen, dan had u net zo goed de hogere makelaar kosten kunnen betalen. Bedenk dus van te voren goed wat u graag wilt doen en hoeveel geld u daarvoor over heeft. U zult zien dat het verkopen van uw woning dan veel makkelijker wordt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn