Zorg voor constante temperaturen met snelroldeuren

29 juli 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

labex - SnelroldeurenVoor sommige ruimtes heb je een constante temperatuur nodig. Voor andere ruimtes wil je niet dat er lucht van buiten binnen kan komen. In het eerste geval kun je denken aan een koeling of een vriezer en in het tweede geval aan een cleanroom. Een vriezer waar je één keer per dag naar binnen moet zal niet snel onderhevig zijn aan temperatuur fluctuaties. Moet je echter de hele dag door in en uit lopen, dan is het een ander verhaal natuurlijk.  Dan wordt de temperatuur contant bedreigd als je een deur hebt die langere tijd open blijft staan. In het geval van een cleanroom gaat het niet zozeer om de temperatuur, maar om de schone lucht. Een deur die open staat brengt lucht van buiten binnen die gevuld is met allerlei bacillen en bacteriën. Deze wil je juist niet in een cleanroom hebben. De oplossing voor dit soort ruimtes en alle andere ruimtes die afgesloten moeten blijven is een deur die snel open en dicht kan. Het beste is ook om een deur te installeren die met een druk op de knop open kan. Op deze manier hoef je de deur niet open te houden als je met je handen vol naar binnen loopt. Vaak is het immers zo dat je de deur opent en vervolgens een krat pakt met de artikelen die de koeling in moeten. Omdat je je handen vol hebt kun je de deur niet direct dicht doen. Je moet de zaken eerst neerzetten, vervolgens teruglopen naar de deur en pas dan kun je de deur weer dichtdoen. Als je een elektrisch systeem hebt, dan kun je gemakkelijk even met de elleboog op de knop drukken, of misschien kun je het zo inrichten dat de deur na openen een x aantal seconden open blijft. In deze tijdsperiode kun je dan naar binnen lopen en daarna rolt de deur meteen weer achter je dicht. Met snelroldeuren kun je dit scenario realiseren en de temperatuur of luchtkwaliteit handhaven.

Het idee achter de snelroldeuren

Het is hierboven eigenlijk al een beetje aan bod gekomen. Het idee achter de snelroldeuren is dat ze snel open en dicht kunnen gaan. Tevens is het zo dat de bediening elektrisch is, zodat je altijd zeker weet dat de snelroldeuren snel open en dicht gaan. Als je snelroldeuren immers handmatig moet bedienen, dan is het snelle open en dicht gaan nog altijd afhankelijk van degene die de deur bedient. Als je een koeling binnen gaat en je doet de deur niet dicht, dan maakt het immers niet uit hoe snel de snelroldeur open dicht kan gaan. De deur blijft open en op deze manier gaat de temperatuur omhoog of komt er onfrisse lucht binnen. Daarom zijn snelroldeuren uitgerust met een slim detectiesysteem waardoor je zeker weet dat de ruimte altijd goed is afgesloten en dat ook blijft ongeacht de acties van mensen die door de deur lopen.

De eigenschappen van snelroldeuren

Wat krijg je nu precies als je snelroldeuren aanschaft. Dat is uiteraard de vraag die logischerwijs bij je opkomt. Om je snel een direct inzicht te geven in de eigenschappen van de snelroldeuren volgt hieronder een overzicht van alles wat je van de snelroldeuren mag verwachten.

  1. De deuren openen met een snelheid tot 3 meter per seconde.
  2. De deuren houden de warmte of de koude binnen.
  3. Je bespaart met de deuren tijd en energie en daarmee bespaar je dus ook geld.
  4. Er zijn diverse varianten te krijgen voor binnen, buiten, koelruimtes, vriesruimtes, food, atex, cleanrooms, supermarkten, vluchtwegen en lopende banden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn