Mechatronic

16 april 2018

Posted in Auto's en Motoren

Wanneer uw auto rijdt op een DSG Mechatronic dan ondervindt u al de voordelen van deze versnellingsbak met dubbele koppeling. Het voordeel van dit mechanisme is dat het u minder tijd kost om te schakelen. Er is sprake van een elektrische sturing en een koppelingspedaal is zelfs niet nodig. DSG staat voor Direct Shift Gearbox. Deze techniek is ontworpen door Borg Warner en onder de licentie van de Volkswagen Group uitgebracht. Het is een ideale uitvinding wat om veel redenen gunstig is voor de rijder. Schakelen verloopt soepeler en sneller, en de auto verbruikt minder brandstof. Alleen maar voordelen dus. Toch is het systeem DSG Mechatronic nog niet bestand tegen storingen en defecten. In zo’n geval is het prettig als u een garage kent, die u goed kan helpen wanneer deze vooruitstrevende versnelling niet naar behoren werkt. In dat geval is Garage Haarman de juiste garage. Hier werken specialisten die helemaal bekend zijn met de techniek van deze dubbele versnelling. Niet alle garages zijn in staat om een storing aan deze versnellingsbak aan te pakken. Dit vereist toch extra techniek en kennis om de DSG Mechatronic te herstellen. Daarnaast vereist het ook de nodige software en programmering voor een optimaal gebruik van deze versnelling.

De service voor Mechatronic

Juist als u gewend bent aan de techniek van de Mechatronic, dan wilt u zeker niet dat deze onderbroken wordt. Het gaat gepaard met verschillende voordelen. Als iets in het mechanisme kapot is, dan stopt het meteen met deze voordelen. Wanneer u rijdt met deze DSG versnellingsbak, dan profiteert u van de volgende werkingen:

  • Het schakelen gaat zonder krachtonderbreking
  • Snellere schakeltijden
  • Het vraagt een lager brandstofverbruik
  • Een koppelingspedaal is niet nodig

Bij een Mechatronic is er sprake van minder krachtonderbreking door de wisseling van koppeling. Bij een normale versnellingsbak wordt er namelijk gewisseld van versnelling, maar bij deze DSG versnellingsbak wisselt het systeem tussen twee koppelingen. Er hoeft dus minder gewisseld worden en dit proces verloopt geleidelijk. Dit zorgt er ook voor dat er minder van de auto gevraagd wordt. Doordat de auto minder zijn best hoeft te doen om te schakelen, heeft het minder brandstof nodig. Wanneer een DSG Mechatronic verwerkt is in uw auto, dan rijdt het dus ook zuiniger. Dit is beter voor de kosten, maar uiteraard ook voor het milieu. Dit maakt de DSG versnellingsbak dus op lange termijn goedkoper en duurzamer.

De beste specialist

Niet alle autospecialisten zijn ervaren met deze nieuwe techniek. Dat maakt Garage Haarman uniek, omdat zij gespecialiseerd zijn in het repareren, vervangen en het leveren van de DSG Mechatronic. Het vereist een ander mechanisme en techniek. De specialist moet in staat zijn bij een storing de juiste indicatie te stellen. Dit kan pas als de expert beschikt over voldoende kennis over de dubbele versnellingsbak. Door te weten welke technieken en mechanismen met elkaar samenwerken, is het in te schatten wat er kapot is als het niet naar behoren werkt. Wanneer er een onderdeel of de gehele DSG Mechatronic vervangen moet worden, dan kan Garage Haarman ook het betreffende onderdeel bestellen en installeren. Lees meer over hun ervaring met deze moderne versnelling op garagehaarman.nl. Voor een aantrekkelijke prijs weten zij de onderdelen voor u te bestellen en geleverd te krijgen. De service, de materialen en de apparatuur worden aangeboden voor een betaalbaar bedrag. Wanneer uw auto voorzien is van deze nieuwe Mechatronic techniek, dan kan Garage Haarman u altijd bijstaan. Ook als de werking voor u nog onduidelijk is en u niet weet hoe u met de koppeling om moet gaan, dan staan zij klaar om u te adviseren.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn