Na onveilige seks is een Soa test een verstandige keuze

9 juni 2018

Posted in Mens en gezondheid

Seks is ontzettend leuk en lekker. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Maar als u na de seks nattigheid voelt en hier en daar uitslag dan wel jeuk krijgt, dan is een Soa test misschien wel zo verstandig. Laten wij van onedayclinic.nl vooropstellen dat een Soa test de meest normale zaak van de wereld is. Vrijwel iedereen zondigt weleens en waarom ook niet? Toch willen we u op uw hart drukken om niet zomaar een onenightstand te doen zonder beschermeling. U weet immers niet wat de ander met zich meedraagt en vaak weet die ander dat ook niet. De incubatietijd verschilt enorm per type aandoening. Daarnaast kunnen de klachten bij de man en de vrouw behoorlijk uiteenlopen en kan het zelfs zo zijn dat de man dan wel de vrouw niet eens die specifieke seksueel overdraagbare aandoening kan krijgen. Ook kan het zo zijn dat iemand besmet is, bijvoorbeeld zonder het te weten, toch onveilige seks heeft maar het niet overdraagt. Toch is het verstandig om, als dit is gebeurd, een Soa test te doen. U schaamt zich hier wellicht en beetje voor en daarom hebben we goed nieuws voor u want bij ons kunt u zich anoniem aanmelden. Natuurlijk hebben we wel enkele contactgegevens van u nodig maar daar zal het dan ook bij blijven. Ook geven we deze gegevens nooit aan derden dus een ander zal nooit weten dat u een Soa test hebt gehad. Klinkt u dat als muziek in de oren? Kijk dan of we ook bij u in de buurt de Soa test aanbieden.

U kunt zich direct aanmelden voor een anonieme Soa test

Wij bieden u twee verschillende pakketten aan, elk met een uitstekende Soa test waarbij het eerste pakket duidelijk een basispakket is. U wordt in dat gevel getest op chlamydia en gonorroe en dan op één locatie zoals vagina, penis, anaal of keel. Natuurlijk hangt het van uw verhaal af of dit genoeg risicogebieden zijn die getest worden. Blijkt uit uw verhaal dat een bredere Soa test absoluut aanbevolen is? Dan kunt u het tweede pakket kiezen waarbij we ook een bloedtest afnemen om u te testen op ernstigere ziektes zoals hepatitis B en C, Hiv/Aids en syfilis. Er zijn tal van nu nog onbenoemde soa’s waar we trouwens ook naar kunnen kijken. In principe wordt er uit uw bloedtest al erg veel duidelijk. Mocht het resultaat helaas positief zijn dan kunt u bij ons terecht voor de behandelingen. Vrijwel alle aandoeningen zijn goed te behandelen met de juiste medicatie. We schrijven er graag een recept voor die u vervolgens bij de apotheek kunt halen.

  • Vergeet in dit geval niet om uw partner van toen en ook de andere sekspartners van de afgelopen 6 maanden in te lichten. Ook zij doen er goed aan om een Soa test te doen.
  • En neem uw medicatie op reguliere tijdstippen in. Maakt u niet ongerust over eventuele bijwerkingen, tenzij de ziekte verergert.
  • Hebt u het hiv-virus gekregen? Dan is dat zeer ernstig want hier bestaat geen genezing voor. Wel is het virus goed te onderdrukken zodat u er nog prima oud mee kunt worden.

U laten testen is bij ons goedkoper dan bij de GGD

Een Soa test is zeker geen overbodige luxe, dat moge nu hopelijk wel duidelijk zijn. Zit u om een Soa test verlegen? Klim dan in de pen en maak via het online formulier een afspraak bij een kliniek bij u in de buurt. Mocht One Day Clinic te ver voor u zijn, ga dan naar de huisarts en/of de GGD.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn