Onze java vacature snel vervuld

23 september 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Voor één van onze projecten waren wij dringend op zoek naar een Java developer om een portal voor zowel medewerkers als belanghebbenden te ontwikkelen. Een groot proces waarin een team van specialisten hun expertises moesten bundelen om samen tot een solide en veilig resultaat te komen. We hebben daarom een java vacature uitgezet om de juiste developer aan te trekken, echter bleek dat nog niet zo eenvoudig. Het plaatsen van een vacature op onze eigen website was niet voldoende en daarom hebben we het op de diverse bekende vacatureplatformen geprobeerd. Het resultaat was dat we wel sollicitaties binnen kregen, maar de juiste persoon met de skills die wij zochten zat daar niet tussen. Daarnaast is het aantrekken van developers via een java vacature op diverse plekken een tijdrovende klus en we beschikten niet over de tijd om het hele recruitmentproces zelf te doorlopen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om een dergelijk proces objectief te kunnen uitvoeren. Het is immers erg makkelijk om in navelstaren te vervallen en enkel te kijken naar capaciteiten en niet naar allerlei randvoorwaarden. Deze java vacature was daarvoor te belangrijk. We hebben de developers die bij ons in dienst zijn gevraagd wat zij zouden doen en één van hen wees ons op Java Professionals, recruitment consultants gespecialiseerd in het vinden en plaatsen van java developers. Na een blik geworpen te hebben op www.java-professionals.nl was de keuze snel gemaakt. Java Professionals was de partij die we zochten voor het vervullen van onze java vacature.

Java vacature met wensen

In onze java vacature hadden we specifieke eisen vermeld die we stellen aan onze nieuwe medewerker. Als werving en selectiebureau is Java Professionals gespecialiseerd in het selecteren van de juiste kandidaat. Zo zochten we een kandidaat die:

  • Bekend is met technieken als Java, Play, Jenkins, XML en JavaScript
  • Ervaring heeft met Sitecore
  • Analytisch inzicht heeft
  • Ervaring heeft met Android/iOS
  • Ervaring met de verwerking van privacy gevoelige informatie

Daarnaast werken we binnen onze organisatie agile. We hadden in onze java vacature dan ook vermeld dat onze nieuwe collega ervaring moest hebben met het werken in SCRUM-teams. We hebben een SCRUM-master die alles in goed banen leidt, maar de drukte binnen de diverse projecten waaraan hij werkt maakt dat het van groot belang is dat iemand al ervaring heeft met deze manier van werken. Er is geen ruimte om een nieuwe werknemer tussendoor dit bij te brengen en van die persoon te verwachten dat hij gelijk in zijn eerste sprint een flow weet te vinden. Deze en de andere criteria waren voor Java Professionals duidelijk en hiermee konden zij direct aan de slag. Uiteraard beschikken zij al over een pool van developers en weten ze met veel persoonlijke aandacht voor onze wensen te achterhalen wat de vraag achter de vraag is. Namelijk, iemand moet zelfredzaam zijn en het was voor onze java vacature dan ook erg belangrijk dat de nieuwe developer direct in het team zou kunnen meedraaien. Deze betrokkenheid hebben wij erg op prijs gesteld in het hele proces.

Recruiters met kennis en ervaring

Nadat onze vacature was uitgezet kwamen al snel de eerste reacties binnen. Java Professionals deed de voorselectie en kon intuïtief al inschatten welke kandidaten zowel met hun profiel als met hun persoonlijkheid het beste zouden aansluiten bij onze organisatie. Het is knap hoe zij daarbij te werk zijn gegaan, want al bij het eerste gesprek was merkbaar dat we tegenover een kandidaat van niveau zaten en dit maakte ons erg enthousiast. Uiteindelijk hebben we de perfecte kandidaat gevonden voor de invulling van onze java vacature. Bij een eventuele volgende vacature schakelen we Java Professionals weer in. Dat scheelt ons veel tijd.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn