Originele hondennamen

18 september 2017

Posted in Nieuws

Wat hebben de namen Rex, Max en Tijger met elkaar gemeen? De kans is groot dat een willekeurige mannetjeshond op straat naar één van deze namen luistert! Heb je net een nieuwe hond gekocht, dan zul je echt iets beters moeten verzinnen! Ben jij op zoek naar originele hondennamen? Neem dan eens een kijkje op https://tinki.nl/hondennamen. Op deze site vind je een gigantische lijst met hondennamen, meer dan dertigduizend in totaal. Waar kun je aan denken bij het uitkiezen van de perfecte naam?

  • Karakter
  • Kenmerken van je hond
  • Nationaliteit en ras
  • Betekenis of geen betekenis

Bij het zoeken naar geschikte hondennamen kun je altijd kijken naar het karakter van je hond. Je hebt hem om een reden uitgekozen, is de naam daaraan gerelateerd? Je kunt ook kijken naar de uiterlijke kenmerken. Heb je een grote of kleine hond? Is hij stevig gebouwd of juist slank? Welke kleur heeft zijn vacht? Al deze vragen kunnen bijdragen aan het vinden van een geschikte roepnaam. Ook de nationaliteit en het ras van je hond spelen een rol. Het is leuk om een Engelse hond een toepasselijke naam te geven, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker tegendraads te zijn. Als je geen leuke naam kunt bedenken op basis van de uiterlijke kenmerken, kun je ook kiezen voor een naam met betekenis. De naam Luka betekent bijvoorbeeld ‘geluk’, of de naam Nero ‘zwart’. Op Tinki zie je bij iedere naam staan of hier een diepere betekenis aanzit. Is dat het geval, dan kun je de naam openklikken om die betekenis te zien. Niet alle namen hebben natuurlijk een diepere betekenis, maar dat is helemaal niet erg. Als je het gevoel hebt dat een naam goed bij jouw hond past, waarom zou je daar dan niet voor kiezen? Het uitkiezen van een naam voor je huisdier moet leuk zijn. Denk hier dus niet te lang over na en kies een naam die jij mooi vindt!

Hondennamen uitzoeken: hoe ga je te werk

Vind je het leuk om over veel hondennamen na te denken voordat je een keuze maakt? Dan kun je een aantal stappen doorlopen. Begin met het maken van een grote lijst, waar je tientallen namen op noteert. Je maakt deze lijst zodat je geen interessante namen over het hoofd ziet, niet om alvast een favoriet uit te zoeken. Het maakt dus ook  nog niet uit of je een naam echt leuk vindt of niet, je gaat later een kleinere selectie maken. Wanneer je alle toepasselijke hondennamen hebt opgeschreven begin je met wegstrepen. Je kunt hierbij slim gebruik maken van de twee categorieën: wel of geen betekenis. Je zult zien dat je steeds meer namen wegstreept, tot je uiteindelijk twee keuzes overhoudt. Je hebt nu twee mogelijkheden. Je kunt je hond twee namen geven, of je kunt kiezen voor de naam die je echt het meest aantrekt. Vaak moet je hier niet te moeilijk over denken. Wanneer een naam je aanspreekt is dat voldoende, je krijgt daar vanzelf affiniteit mee. Het uitzoeken van hondennamen is hartstikke leuk, hoe gaat jouw hond heten?

Maak gebruik van filters

Op https://tinki.nl/hondennamen kun je gebruik maken van verschillende filters. Zo kun je bijvoorbeeld alle mannen- en vrouwennamen scheiden. Ben je fan van Walt Disney? Dan is het ook mogelijk om alleen Disneynamen te bekijken. Je zult de filters goed moeten gebruiken, omdat de complete lijst van dertigduizend hondennamen veel te groot is om helemaal bij langs te gaan! Kun je niet kiezen? Vraag dan hulp aan vrienden en vriendinnen. Iedereen heeft wel een favoriet, waar jij ook weer gebruik van kunt maken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn