Rijschool Rotterdam

23 januari 2016

Posted in Auto's en Motoren

Leren autorijden is erg belangrijk. Wanneer je goed je mannetje staat in het verkeer ligt de wereld aan je voeten. Autorijden is belangrijk voor je persoonlijke vrijheid, voor je werk, en voor het onderhouden van al je sociale contacten. In een wereld waarin we steeds verder moeten reizen om te kunnen doen wat we willen, is een rijbewijs een ontzettend belangrijk pasje in de portemonnee. Een goede rijschool is daarom van cruciaal belang. Wanneer je op zoek bent naar een rijschool in Rotterdam dan moet je met een aantal zaken rekening houden:

  • Eigen voorkeur
  • Locatie van de rijschool
  • Bereikbaarheid
  • De instructeurs
  • De prijs van een pakket
  • Slagingspercentage

Natuurlijk staat of valt alles met de eigen voorkeur. Vaak kiezen mensen voor een rijschool in Rotterdam die al door iemand anders van het gezin is gebruikt. Wanneer een jongste zoon bijvoorbeeld een rijschool uit Rotterdam zoekt zal hij vaak kiezen voor diegene die de oudste broer ook heeft gekozen. Het maakt weinig uit dat die oudste broer inmiddels het examen al heeft afgelegd. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld goede vrienden bent met een instructeur bij een bepaalde rijschool. Dit kan je meer vertrouwen geven als je voor het eerst de weg opgaat. Laat je dus altijd leiden door je eigen voorkeur! Ten tweede kan de locatie van jouw rijschool in Rotterdam ook erg belangrijk zijn. Wanneer je voor de eerste keer gaat rijden zal een instructeur je vaak eerst uit het centrum wegrijden, maar wanneer het hoofdgebouw uit het centrum ligt is dit helemaal niet nodig. Het is heel belangrijk dat je met een zeker gevoel de weg opgaat. Wanneer je blaakt van zelfvertrouwen vorm je veel minder snel een gevaar voor andere weggebruikers. Natuurlijk let iedereen wat beter op zodra ze een lesauto zien, maar ook jij kunt bijdragen aan de veiligheid van elke automobilist. Wanneer je kiest voor een rijschool uit Rotterdam in het centrum van de stad, dan moet je bereidt zijn elke les te starten in het centrum. Het kan erg druk zijn en het kan voorkomen dat je meteen al in de file staat. Ook kan dit betekenen dat je in één uur les minder kunt doen dan wanneer je in de buitenwijken was gestart. Denk bij het bepalen van de locatie ook aan de bereikbaarheid. Wanneer je van buiten de stad moet komen is het verstandig dat je rijschool in Rotterdam eenvoudig met het openbaar vervoer is te bereiken. Kies bijvoorbeeld een rijschool met directe busverbinding of een locatie dicht bij het centraal station. Het is vaak ook mogelijk dat een instructeur je oppikt bij je huis of op een vaste plek. Bekijk dit soort zaken allemaal goed voor je een keuze maakt over je rijschool Rotterdam.

Rijschool Rotterdam; bekwame instructeurs

Het allerbelangrijkst om goed te leren autorijden zijn bekwame instructeurs. Een rijschool uit Rotterdam moet beschikken over een selectie aan vakmensen. Hoe weet je dat een instructeur bekwaam is? In de eerste plaats kun je kijken naar referenties. Er zijn altijd andere mensen geweest die met deze instructeur hebben gewerkt en hun ervaringen kunnen delen. In de tweede plaats zijn diploma’s erg belangrijk. Wanneer je bevoegd bent om mensen te leren autorijden heb je een aantal certificaten nodig. Je kunt bekijken wat een instructeur of instructrice hier zelf nog aan heeft toegevoegd en hoe recent de diploma’s zijn. Het geslacht van de begeleider kan ook van belang zijn. Sommige mensen functioneren beter wanneer ze worden gecoacht door iemand van hetzelfde geslacht. Een rijschool in Rotterdam beschikt vaak over medewerkers van beide geslachten, het is dus een kwestie van persoonlijke smaak. Omgekeerd zijn er ook mensen die beter leren onder de leiding van een coach van het andere geslacht. Je kunt bijvoorbeeld terugdenken aan docenten van de middelbare school. Vaak zijn er wel favorieten. Probeer deze kenmerken terug te vinden in je rijinstructeur of rijinstructrice. Tot slot is het ook belangrijk om een klik te hebben met een instructeur. Iemand die erg vakbekwaam is, maar dit vak niet aan je kan overdragen, is niet geschikt om je rijinstructeur te zijn. Een rijopleiding, in Rotterdam of elders, volg je in de meeste gevallen maar één keer. Wanneer om wat voor reden dan ook deze scholing te wensen overlaat zit je later met een groot probleem. Je moet opnieuw een lesprogramma volgen of durft helemaal niet meer in de auto te stappen. Kies dus een rijschool in Rotterdam waar je een prettig gevoel krijgt bij de aanwezige instructeurs en instructrices.

Lespakket en slagingspercentage

Tot slot nog een aantal praktische zaken. Voor je rijopleiding wil je natuurlijk niet te veel betalen. Vaak is een lessenpakket al erg duur, maar losse lessen zijn nog een stuk duurder. Het is altijd verstandig een pakket te kiezen met een bepaalde hoeveelheid lessen, afhankelijk van je ervaring met het besturen van andere voertuigen. Het gemiddelde in Nederland ligt rond de 40 lessen, maar in rustigere gebieden kun je ook met minder lessen uit de voeten. Een rijschool in Rotterdam zal je altijd adviseren over wat zij denken dat je nodig zult hebben om te slagen voor het rijexamen. Neem dit echter niet heel serieus. Hun wil is geen wet. Wanneer je zelf denkt klaar te zijn voor het examen kun je dit aanvragen. Bekijk altijd goed wat het slagingspercentage is van een rijschool, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij http://enjoyriding.nl/. Stel je eigen pakket samen en vraag gratis een proefles aan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn