Staand werken

10 augustus 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

We lezen steeds meer over de nadelige effecten van teveel zittend werk verrichten, maar ook staand werken kan sterke nadelen hebben voor ons lichaam. Door al het werk dat er achter de computer in kantoren gebeurt, zouden we haast vergeten dat er ook nog steeds diverse sectoren zijn waarin men eigenlijk nauwelijks aan zitten toekomt. Door de sterke nadruk die heerst op het negatieve effect van stilzitten, vergeten we bovendien dat er ook aan veel staan zeker nadelen kleven. Het is dus zeker verstandig om als jij veel staand werken moet of jouw medewerkers dit veelvuldig moeten, om dan eens na te gaan wat je kunt doen aan het verbeteren van de werkomgeving om te voorkomen dat men last krijgt van lichamelijke klachten. Welke klachten kan men zoal ondervinden? Als er veelvuldig gelopen moet worden op een erg harde ondergrond, dan kunnen de gewrichten hier sterk onder te lijden hebben. Bij een natte ondergrond loop je bovendien het risico op uitglijden en dus bedrijfsongevallen. Ook kan men door staand werken last krijgen van de rug, als men steeds in dezelfde houding staat. Dit soort problemen wil je natuurlijk voorkomen, om uitval als gevolg door dergelijke klachten te voorkomen.

Oplossingen voor staand werken

Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die er voor kunnen zorgen dat het staand werken op een gezondere en veiligere manier volbracht kan worden. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld mogelijk om een stahulp te gebruiken of een zeer hoge stoel en een werktafel op maat. Op die manier kan er een betere houding voor de rug gezocht worden en zullen rugklachten minder snel ontstaan. Moet er vaak over een harde ondergrond heen en weer gelopen worden, dan kan het aan te raden zijn om gebruik te maken van speciale ergonomische matten. Deze zorgen voor een lichte vering, zodat de gewrichten, zoals je knieƫn, zoveel mogelijk ontlast worden. Moet je vaak staand werken op een natte ondergrond, bijvoorbeeld omdat je boeketten bloemen samenstelt in een bloemenzaak, dan is een antislipmat ook geen overbodige luxe. Hiermee voorkom je ongelukken door uitglijden. Zo zijn er heel veel verschillende manieren om de werkomgeving veiliger en gezonder in te richten. Van matten tot werkplekinrichtingen. Voor staand werken zijn dus verschillende oplossingen te vinden die de werkplek niet alleen veilig maken, maar ook zo inrichten dat de kans op lichamelijke klachten door het werk zo klein mogelijk wordt gemaakt.

Vind passende oplossingen bij Staandwerk

Ben jij op zoek naar producten die jouw werkomgeving kunnen verbeteren? Dan moet je eens kijken bij Staandwerk. Zij bieden een ruime keus aan artikelen die staand werken minder belastend maken en daardoor eigenlijk gewoonweg onmisbaar zijn. Je kunt dan denken aan:

  • antislipmatten
  • ergonomische matten
  • industriestoelen
  • stahulpen
  • werktafels

Natuurlijk zullen niet alle artikelen voor jou behulpzaam zijn, het ligt er immers maar net aan wat jij moet doen en hoe jouw werklocatie er uit ziet. Kijk dus gewoon eens rond welke mogelijkheden zij allemaal te bieden hebben en wat voor jouw werk handige hulpmiddelen zouden zijn. Naast handige producten voor staand werken kun je bij hen ook terecht voor een ruime keus in vloertapes. Je kunt bij hen bijvoorbeeld terecht voor antisliptapes, maar ook voor vloermarkeringen en producten voor signalisering. Daarnaast kun je ook diverse pictogrammen bij hen aanschaffen. Al deze materialen zorgen ervoor dat jij jouw vloer zo in kunt richten dat alles zo duidelijk en veilig mogelijk is! Ook voor het goed indelen van het vloeroppervlak en het aanbrengen van markering zit je bij hen dus goed. Zoek jij artikelen voor markering of zoek je hulpmiddelen op het gebied van staand werken? Dan is Staandwerk dus het juiste adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn