Taxus, wat is dat ook al weer voor een struik?

18 april 2018

Posted in Woning en Tuin

De taxus: u heeft er vast wel eens van gehoord. De taxus is een struik de vaak voorkomt in tuinen en parken. Hij wordt ook veel gebruikt als heg. De taxus komt in meerdere varianten. Zo is er de baccata en media Hicksi om een paar populaire soorten te noemen. Alle varianten van de taxus delen bepaalde kenmerken met elkaar. Zo hebben ze allemaal naalden en zijn daarmee dus wintergroen. De besjes van de taxus zijn niet giftig. De overige delen van de plant bevatten echter wel een giftige stof: taxine. De hoogste concentratie van taxine bevindt zich in de zaadjes van de bessen. Voor vogels is het eten van de besjes zonder gevaar. Graasdieren kunnen hier echter aan sterven en ook voor mensen kan het gevaarlijk zijn. Houd hier dus rekening mee wanneer u de plant snoeit en ook als u nieuwsgierige kinderen heeft.

Taxus kopen, in een tuincentrum of…?

Welke tuinliefhebber droomt er nu niet van een groene tuin in de winter? Maar voordat u naar het tuincentrum rent, wil ik u graag wijzen op een alternatief. Namelijk: de kweker. Zoekt u slechts een enkele taxus om de tuin wat op te leuken, dan is het tuincentrum om de hoek natuurlijk een prima oplossing. Op het moment dat er meerdere struiken nodig zijn, om bijvoorbeeld een heg te vormen kan de kwekerij uitkomst bieden. Vaak betaal je een leveringstarief van een paar tientjes, maar deze ‘extra’ kosten heb je er snel uit als het om meerdere struiken gaat.

Kwekerij Top & Top

Graag wil ik uw aandacht op een dergelijke kwekerij vestigen: namelijk kwekerij Top & Top. Deze kwekerij is al 15 jaar gespecialiseerd in het kweken van de taxus, coniferen en laurieren. Ze zijn gevestigd in de gemeente Ede, aan de rand van de Veluwe. Een toplocatie dus om mee te beginnen. Alle producten zijn gekeurd door NAK Tuinbouw en daarmee is er garantie op de kwaliteit. Voor ieder die nu niet direct in de auto wil springen voor een bezoekje aan de Veluwe, is er ook de mogelijkheid om de webshop te bezoeken op taxusbestellen.nl. De website is nog in opbouw, maar gelukkig al wel volledig functioneel. Gestileerd zou ik zelfs zeggen. De website oogt fris en werkt snel. Er is duidelijk nagedacht over het imago van de kwekerij en de producten die ze leveren. Zo is er gekozen voor een witte achtergrond met groen als secundaire kleur. Dit oogt al direct een beetje als een nette tuin – maar dan op internet. De makers en beheerders van de website hebben duidelijk oog voor detail. Dit zie je terug in het logo en in de banner die mooi aansluit bij het kleurenschema en de opzet van de website. Niet alleen het uiterlijk van de website is belangrijk, ook functionaliteit speelt een rol. Dat is met deze website ook geen enkel probleem. Alle benodigde informatie rondom de producten staat netjes vermeld. Je hoeft niet te zoeken naar contactgegevens en dergelijke: alles staat netjes en overzichtelijk in het menu. Winkelen werkt vlot en gemakkelijk en betaling geschiedt via iDeal. Hieronder nog een kleine opsomming van wat Kwekerij Top & Top te bieden heeft:

  • 15 jaar ervaring
  • NAK Tuinbouw kwaliteitscontrole
  • Centraal gelegen in midden-Nederland
  • Vele varianten taxus
  • Vele nuttige tips voor het verzorgen van de plant
  • Online bestellen en betalen

Lentekriebels? Laat je inspireren in de kwekerij of op de website en ga aan de slag. Voor je het weet is je tuin zelfs in de winter nog Top & Top groen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn