Verlicht verschillende fysieke klachten met osteopathie

10 augustus 2017

Posted in Mens en gezondheid

Het menselijke lichaam zou je kunnen zien als een soort biologische machine. Net als bij een machine kunnen er onderdelen zijn die niet goed functioneren. Bij een echte machine heb je een monteur nodig die het euvel kan verhelpen/repareren. Bij het menselijk lichaam is dat niet anders alleen is het dan geen monteur, maar een dokter. Een dokter is echter iemand die vooral medicijnen voorschrijft. Maar zaken als rugklachten, gewrichtspijn en darmklachten kunnen niet altijd maar met pijnstiller behandeld worden. Daarmee bestrijd je immers alleen de symptomen en het is zeker ook niet gezond om altijd maar pijnstillers te slikken. Gelukkig zijn er alternatieve opties. Je kunt voor fysieke klachten zoals rugpijn vaak wel bij een fysiotherapeut terecht. Maar je kunt ook naar een osteopaat gaan. Nu is de vraag natuurlijk wat osteopathie precies is, dus dat zullen we eerst uitleggen. Osteopathie een vorm van geneeskunde die uitgaat van het menselijk lichaam als één harmonieuze eenheid. Alle onderdelen van het lichaam werken dus samen en als één onderdeel niet goed functioneert, dan kan dat leiden tot klachten in andere onderdelen. Het is voor een goed functionerend lichaam belangrijk dat alle weefsels en structuren soepel zijn en blijven. Bij een auto moet je altijd zorgen voor voldoende olie, zodat je geen problemen krijgt. Een osteopaat controleert met zijn handen of alles nog mooi bewegelijk is. Mocht dit niet zo zijn, dan is het zijn/haar taak om die beweeglijkheid weer terug te halen. Hierbij wordt er altijd gekeken naar drie verschillende aspecten van het menselijke lichaam. Dit zijn:

  • Het pariëtaal aspect oftewel het bewegingsapparaat
  • Het visceraal aspect oftewel de interne organen
  • Het craniosacraal aspect oftewel de schedel en de wervelkolom met zijn inhoud (hersenvliezen, hersenvocht en centraal zenuwstelsel)

Het gaat dus om het lichaam als geheel. Dit betekent dus niet alleen de armen, benen en andere externe elementen van het lichaam. Ook de interne organen hebben een bepaalde mate van bewegelijkheid. Alles vormt zicht naar de aanwezige structuren en als deze structuren gefrustreerd raken, dan kan dat verschillende klachten tot gevolg hebben. Als je een probleem hebt met je nieren, dan kan dit probleem zich uit uiten in rugklachten. In dat geval heeft het dus weinig zin om bij de fysiotherapeut allerlei rug oefeningen te doen. Hoewel deze oefeningen de pijn tijdelijk kunnen verlichten, wordt de echte oorzaak niet aangepakt. Daar heb je osteopathie voor nodig. De osteopaat kan de werkelijke oorzaak namelijk achterhalen en vervolgens kun je daar echt wat aan doen.

Osteopathie voor zowel kinderen als volwassen

Mocht je zelf klachten hebben en zijn dit typisch van die vage klachten waar een dokter niets mee kan, dan is osteopathie zeker iets voor jou. Het is een hele veilige en natuurlijke manier om klachten te verlichten. Niet alleen kun je zelf bij een osteopaat terecht. Ook je kinderen kunnen baat hebben bij een behandeling door een osteopaat. Osteopathie is dus zeker niet leeftijd gebonden. Iedereen heeft een lichaam met een bepaalde bewegelijkheid. Soms is die bewegelijkheid intern of extern niet optimaal en dan kan osteopathie voor verlichting zorgen. Dit geldt dus zowel voor kinderen als volwassenen.

Heb je nog vragen? Neem dan snel een kijkje op osteopathieterlaak.nl

Mocht je een behandeling overwegen en wil je eerst meer informatie, dan kun je terecht op de site van osteopathieterlaak.nl. Hier vind je een pagina met alles wat je moet weten over osteopathie.  Je leest hier wat het precies inhoudt en hoe de behandeling eruit ziet. Daarnaast vind je op de site ook de contactgegevens, dus je kunt je vragen altijd stellen aan de osteopaat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn