Wasmachine onderdelen kopen

3 september 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Wanneer je wasmachine kapot gaat is dat verschrikkelijk. Heel veel problemen kun je vaak zelf oplossen. Het is dus niet altijd nodig om meteen te gaan zoeken naar een nieuwe wasmachine of een monteur. De meeste wasmachines geven een storingsmelding aan als er iets mis is. Dit storingsnummer kun je opzoeken in de gebruiksaanwijzing. Heb je de gebruiksaanwijzing niet meer, of kun je hem niet vinden. Dan kun je vaak de gebruiksaanwijzing weer downloaden op de website van de fabrikant. Geeft je wasmachine geen melding, maar wil hij bijvoorbeeld niet meer aan, ook dan kun je proberen of je zelf de oorzaak kunt vinden van het probleem. De meest voorkomende problemen met een wasmachine ontstaan door:

  • de printplaat en koolborstels
  • deurslot of de deurvergrendeling
  • pomp
  • lagers
  • rubberring
  • trommelophanging en
  • deurscharnieren

Wanneer je een wat oudere wasmachine hebt dan is het probleem meestal de lagers en de motor. Wanneer er wasmachine onderdelen kapot zijn, of je denkt dat die kapot zijn kun je wasmachine onderdelen online bestellen. De reparaties kun je dan proberen zelf uit te voeren. Kijk bijvoorbeeld op youtube voor filmpjes waarin het wordt voorgedaan. Dit is zeker handig wanneer je garantie al verlopen is. Als je nog garantie op je wasmachine hebt, kan die vervallen wanneer je zelf probeert je wasmachine te repareren.

Geluidsproblemen of defecten en de bijbehorende wasmachine onderdelen

Als je wasmachine helemaal niet werkt is het eerste wat je moet controleren de stekker. Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit. Is dit het geval, dan kun je met een ander apparaat testen of er wel spanning op het stopcontact staat. Het kan ook zijn dat de deur van de wasmachine niet goed dicht zit of de deurschakelaar defect is. Controleer of de kraan voor het water goed open staat, dit kan er ook voor zorgen dat je wasmachine niet goed werkt. Is het probleem elektronisch, bijvoorbeeld dat het programma niet doorkomt, dan kun je het beste een monteur inschakelen. Hoor je lawaai of vreemde geluiden van je wasmachine? Dan kan het zijn dat je was niet goed verdeeld is in de trommel, het kan ook zijn dat er te weinig wasgoed in de trommel zit. Er kan natuurlijk ook iets tussen de was zitten wat voor het geluid zorgt. Wanneer je dit niet terug vindt is het aan te raden om na de was even in het filter te kijken. Bij een luide hoge toon kan er een probleem zijn in de motor of de pomp, je kunt proberen om die zelf te vervangen door online te zoeken naar de geschikte wasmachine onderdelen.

Wasmachine onderdelen en water afvoer problemen

Wanneer je wasmachine het water niet afvoert, oftewel je hebt constant drijfnatte was, dan kan het zijn dat de afvoerslang geknikt of verstopt is. Het probleem kan ook in de filter zitten, die moet je regelmatig reinigen. De afvoerpomp kan ook het probleem zijn, dan is er iets in vast komen te zitten. Met behulp van de gebruiksaanwijzing kun je dat meestal zelf oplossen. Is de hele pomp kapot, dan kun je bij wasmachine onderdelen zoeken naar de geschikte pomp en de pomp vervangen. Daarnaast kun je lekkage krijgen als de rubberring kapot is. Dit is iets wat je makkelijk kunt vinden bij wasmachine onderdelen en zelf kunt vervangen. Regel het direct via fixpart.nl! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn