Wat maakt een goede traiteur?

8 maart 2018

Posted in Vrije tijd en Hobby

Ik had in mijn leven eigenlijk nog nooit van een traiteur gehoord. Toen ik voor het eerst met het woord in aanraking kwam, wist ik daarom niet goed wat ik kon verwachten. Een traiteur is een chef-kok, die gerechten op locatie bereid of aanbiedt. Het gaat daarbij niet om simpele gerechten, als een gebakken eitje, maar om serieuze maaltijden van hoge kwaliteit. Laatst gaf ik een feest bij mij in Maastricht. Ik had een promotie gekregen op werk; een mooie gelegenheid om samen te komen met familie en vrienden. Ik besloot een traiteur in te huren, om eens te ontdekken hoe dat te werk gaat. Ik was zeer onder de indruk. Naderhand ging ik na waarom hij me zo had verbaasd: wat maakt een goede traiteur?

  • Aandacht voor het vak
  • Gerechten van topkwaliteit
  • Werk uit handen nemen
  • Sociaal en bij de tijd
  • Traiteurlaeremans.nl

Wat me misschien wel het meest aansprak was de passie voor het vak. De traiteur die bij ons op locatie kwam was scherp, net gekleed en had alle materialen bij zich. Hij maakte zich er niet eenvoudig van af, maar besteedde juist veel aandacht aan ons en zijn gerechten. En dat proefde je! Ik was verbaasd door de kwaliteit van zowel de voorgerechten, als de hoofdmaaltijd. Soms eet je in een restaurant en denk je: dit had ik thuis op dezelfde manier kunnen doen. Dat gevoel kreeg ik hier totaal niet! Het knappe was dat het eten in principe op locatie voor je wordt klaargezet. Het moet dus op een goede manier gemaakt worden, zodat het ook tijdens het feest nog lekker is. Of je nu kiest voor een warm of koud buffet, of een diner: een traiteur maakt iedere maaltijd beter! Ik was verbaasd dat ik nog nooit van het vak gehoord had!

Traiteur neemt werk uit handen

Lekker eten is één ding, maar er was meer dat me beviel. Om te beginnen pakte hij alles aan. Als er iets kleins te doen was –en hij had daar even tijd voor- dan stond hij voor in de rij. Je had niet het gevoel dat hij verplicht voor je bezig was: hij had oprecht plezier in zijn vak. Hij was bovendien maar wat graag bereid om te vertellen over de manier waarop hij zijn gerechten klaarmaakte. Dit was niet alleen leuk voor de aanwezige kinderen, maar wij volwassen hebben ook wat bijgeleerd! Dit sociale aspect mis ik soms in een restaurant. Je krijgt je bestelling, je drankje komt op tafel en daarna merk je niets meer van de bediening. De traiteur was het hele feest lang betrokken en sociaal. Hij was echt een toevoeging aan het feest, ook nadat we het eten achter de kiezen hadden. Onze chef-kok was afkomstig van Party- & eventcatering Laeremans. Op hun website, http://www.traiteurlaeremans.nl, lees je meer over de werkwijze van dit bedrijf. Het bedrijf is snel te bereiken via het opgegeven telefoonnummer of het contactformulier. Ik zou een ieder dit cateringbedrijf aanbevelen!

Snel een gedetailleerde prijsopgave

Nu denk je misschien: een traiteur is vast erg duur! Dat valt eigenlijk hartstikke mee. Op bovenstaande site vind je een duidelijke prijsopgave. Je kunt precies zien hoeveel elk gerecht kost en wat de aanvullende kosten zijn. Ik wist dus vooraf exact hoeveel ik kwijt zou zijn. In een intakegesprek worden je wensen besproken en krijg je een offerte. Je kunt daarna beslissen of het iets voor je is. Waar wacht je nog op? Ga vandaag nog naar de website en huur direct een ervaren traiteur in!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn