Windschermen bieden beschutting

13 mei 2016

Posted in Woning en Tuin

Premonta - WinschermenHoudt u er ook zo van om lekker buiten te zitten? Dan bent u ongetwijfeld gebaat bij goede windschermen die verrijdbaar zijn. In Nederland hebben we immers nogal eens te maken met het probleem dat het eigenlijk net niet warm genoeg is om gewoon zo buiten te zitten. Vooral in de lente en de herfst wil er nog wel eens een redelijke wind staan. Met windschermen zorgt u ervoor dat u toch heerlijk uit de wind kunt zitten en zo toch kunt genieten van de zon. Want hoe vaak is het immers niet zo dat het eigenlijk net uit de verkeerde hoek waait? U bent dan rondom uw woning op zoek naar een plek waar u hier geen last van hebt, zodat u toch van het aangename zonnetje kunt genieten. Dit is echter lang niet altijd mogelijk, simpelweg vanwege het feit dat het om de hoeken van uw huis heen kan waaien, waardoor er eigenlijk in geen enkel deel van uw tuin een windstille plek te vinden is. Kiest u voor windschermen, dan hoeft u niet langer te zoeken waar u het minst last hebt van de wind, u plaatst dan gewoon het scherm zo dat de windvlagen tegen gehouden worden en u dus heerlijk beschut zit. Een ander voordeel van windschermen is dat u op die manier altijd gebruik kunt maken van uw terras. Soms is het immers zo dat het op uw terras waait, terwijl het op een andere plek in uw tuin wel windstil is. U kunt er dan voor kiezen om de stoelen daarheen te verplaatsen, wat bij klapstoelen nog wel een optie is. Maar hebt u een heerlijke tuinbank of een loungestoel, dan wilt u daar natuurlijk niet door uw hele tuin mee lopen, net zolang tot u een beschut plekje gevonden hebt. Dat is gewoon geen doen. Hebt u windschermen op uw terras, dan kunt u daar dus veel vaker zitten en vaker genieten van de zon.

Verrijdbare windschermen

Wilt u ook graag windschermen aanschaffen om vaker buiten te kunnen zitten, dan kunt u voor twee verschillende varianten kiezen, namelijk vaste en verrijdbare schermen. Aan te raden is om te kiezen voor de laatste variant. Kiest u voor vaste windschermen, dan moet u uw hele terras hiermee afschermen om er zeker van te zijn dat u op die plek nooit last hebt van de wind. Dit is natuurlijk mogelijk, maar het betekent ook dat u geen vrije doorgang meer hebt van uw terras naar uw tuin. Dat is natuurlijk erg jammer en ook niet erg praktisch. Kiest u echter voor verrijdbare windschermen, dan kunt u deze iedere keer zo verplaatsen dat de wind tegengehouden wordt, zonder dat u te maken krijgt met het nadeel dat u geen vrije doorgang meer hebt. Mensen denken soms dat dit een minder stevige optie is, maar tegenwoordig maakt dit vrij weinig meer uit. Ook de verrijdbare windschermen zijn van een zeer stevige kwaliteit en kunnen tegen een stootje. Ze bieden bovendien als grote pluspunt dat u zoveel of zo weinig van uw terras af kunt schermen als u zelf wilt. Zit u bijvoorbeeld alleen buiten, dan hebt u soms aan een enkel scherm genoeg om ervoor te zorgen dat u in de luwte zit. Bent u met meer personen en zit u meer verspreid over het terras, dan is het prettig om meerdere windschermen te hebben, die u zo op kunt stellen dat niemand last heeft van de wind. En gaat u weer naar binnen, is de tijd om buiten te zitten voorbij, dan bergt u de schermen eenvoudig op door ze bijvoorbeeld naar uw schuur te rijden. Dit is dus een ideale oplossing voor mensen die rondom hun huis weinig beschutting hebben en daardoor altijd last hebben van de waaiende wind.

PreMonta biedt goede kwaliteit

Een andere optie bij windschermen die u hebt, is de keus uit materialen. Kiest u voor de exemplaren van PreMonta, dan kiest u voor windschermen die gemaakt zijn van glas in een aluminium behuizing. Dit betekent dat u gewoon vrij zicht hebt en dat uw uitzicht dus niet belemmerd wordt door het gebruik van de schermen. De glazen wanden zijn gemaakt van veiligheidsglas, wat zorgt voor meer stevigheid en wat minder kans op verwondingen geeft in het geval van ongelukken. Zij leveren bovendien een zeer degelijke kwaliteit tegen gunstige prijzen, waardoor u er van verzekerd bent dat de windschermen een lange levensduur hebben. Kiest u voor PreMonta, dan kiest u dus voor:

  • een stevige kwaliteit, dus een lange levensduur
  • veiligheidsglas in een degelijke aluminium constructie
  • betaalbare prijzen
  • verrijdbare schermen, dus bescherming op iedere plek waar u maar wilt

Belangrijk om op te merken is dat de aluminium profielen zo slank mogelijk zijn, zodat het uitzicht zo vrij mogelijk blijft. Het zicht wordt nauwelijks belemmerd door de profielen en dat is natuurlijk wel fijn, ondanks de windschermen wilt u immers toch gewoon fijn op uw tuin of op uw omgeving uit kunnen kijken. Dit zijn dus zeker redenen om te kiezen voor de schermen van PreMonta. Dit bedrijf kan bovendien verschillende kleuren leveren, u kunt dus kiezen voor profielen in een kleur die u mooi vindt of die goed bij uw woning past. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die zij u kunnen bieden? Neem dan eens een kijkje op hun website of neem vrijblijvend contact met hen op. Zij vertellen u graag alles over de windschermen uit hun assortiment.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn