Zorg voor een onbezorgde reis naar Canada met een ETA Canada

18 mei 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

Indien je een reis gaat plannen naar Canada, dan is het nodig dat je beschikt over de juiste documenten. Je zult dus een visum aan moeten vragen. De ervaring leert dat het verstandig is om dit op tijd te doen, zodat je zonder stress kunt reizen en ook zodat je zeker bent van een visum voordat het te laat is en je je reis moet annuleren. Sinds maart 2015 is het zo dat wanneer je reist met een elektronisch paspoort dat is uitgegeven door een land dat valt onder het Waiver programma, dan zal je een ETA-reistoestemming aan moeten vragen. Als je dus per vliegtuig of schip naar Canada wil reizen, dan moet je eerst elektronische reistoestemming krijgen via de ETA, ook wel de Electronic Travel Authorization genoemd. Als je te laat bent met het aanvragen en dus niet op tijd een geldig ETA Canada hebt, dan kun je het land niet bereiken per vliegtuig of schip. Let er daarom goed op, want het aanvragen van een ETA Canada is je eigen verantwoordelijkheid. Als je je reis dus al volledig hebt geboekt en op het punt staat te vertrekken, maar je hebt geen visum, dan is er niets meer wat er gedaan kan worden. Kom je er een paar dagen van te voren achter dat je een ETA Canada moet aanvragen, dan kun je via een spoedaanvraag via de Canadese ambassade nog net op tijd zijn. Let er hierbij wel op, dat het aanvragen van een ETA Canada via de spoedprocedure nog altijd enkele dagen duurt. Dus als je morgen een vlucht hebt, dan ben je ook met de spoedprocedure helaas te laat. Vlieg je echter in 3 of 4 dagen, dan kan het nog op tijd zijn. Mits er natuurlijk geen weekend tussen zit, want dan ben je van de 3 of 4 dagen meteen alweer 2 dagen kwijt. Een ETA Canada is dus verplicht, maar er zijn enkele uitzonderingen. Als je als Canadees burger terug vliegt naar Canada dan is het aanvragen van een ETA niet noodzakelijk. Ook als je over land vanuit de Verenigde Staten naar Canada reist, hoef je geen ETA Canada aan te vragen. Als je echter met het vliegtuig vanuit de Verenigde Staten naar Canada vliegt met eventueel een tussenstop in de Verenigde Staten, dan zal je wel weer een ETA Canada aan moeten vragen. Reis je vanuit Europa met het vliegtuig of met een schip en je reist met een elektronisch paspoort, dan zal je in alle gevallen een ETA canada aan moeten vragen. Voor meer informatie over deze regeling kun je hieronder verder lezen.

De procedure voor het aanvragen van een ETA Canada

Mocht je een reis een reis willen boeken naar Canada dan zal je ten minste 4 weken voor vertrek een ETA Canada aan moeten vragen. In bijna alle gevallen zal je dan vrijwel direct de juiste autorisatie krijgen om het land binnen te komen. Soms kan het echter zo zijn dat wat langer duurt. Soms moet je dus nog 3 dagen wachten voordat je officieel wordt toegelaten. Indien je verzoek om wat voor reden dan ook wordt afgewezen, dan is dat nog niet direct een reden om de reis naar Canada te annuleren. Je kunt zoals gezegd een spoedvisum aanvragen. Hiermee kun je dan alsnog worden toegelaten. Het liefst reis je natuurlijk zonder stress. En vaak is het van te voren al redelijk stressvol om alles op tijd geregeld te hebben. Daarnaast is het van belang dat je dus ook echt alles goed op orde hebt, want het is geen reisje binnen Europa. Een reis naar Canada is wat dat betreft een hele onderneming. De kans dat het een spontane opwelling is om een reis naar Canada te ondernemen is dus niet zo groot. En als het wel zo is, dan nog is de kans groot dat je pas veel later zult vertrekken. Dat betekent dat je dus voldoende tijd hebt om alles te regelen. In dat geval kun je er dus het beste voor zorgen om de ETA Canada zo vroeg mogelijk aan te vragen. Dit is ook helemaal niet lastig, want je hebt tegenwoordig een Nederlandse website waar je een ETA Canada dus gewoon in het Nederlands kunt aanvragen. Dit kun je regelen via eta-aanvragen.nl. Ben je dus niet echt thuis in de Engelse taal, dan vind je op de website een Nederlandse handleiding die je kunt gebruiken om het aanvraagformulier voor de ETA Canada aan te vragen.

Het gemak van de website

Zoals gezegd kun je dus via eta-aanvragen.nl gemakkelijk in je eigen taal alle informatie vinden over een ETA Canada. Zo kun je op de site onder andere terecht voor:

  • Het aanvragen van een ETA
  • Een Nederlandse handleiding
  • ETA Canada reisdocumenten
  • informatie over de kosten van een ETA canada

Natuurlijk kun je nog veel meer informatie vinden over alles wat met een ETA te maken heeft op deze website. Zo kun je bijvoorbeeld ook te weten komen wat de geldigheid is van een ETA canada en hoe je kunt betalen. Als je dus meer wil weten over de volledige procedure, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website zelf. Alle informatie is duidelijk onder gebracht in verschillende rubrieken. Dus als je meer wil weten over de betaalwijze, dan kun je direct op het kopje ‘iDEAL’ klikken en zo natuurlijk ook voor alle andere onderwerpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn