Woning APK laten uitvoeren

5 april 2018

Posted in Woning en Tuin

Heb jij wel eens een woning APK laten uitvoeren? Heel veel mensen zullen er geen idee van hebben dat dit mogelijk is. Een keuring voor auto’s is voor iedereen wel heel bekend en het is door de overheid zelfs verplicht gesteld. Is je voertuig niet gekeurd, dan mag je er niet mee de weg op. Maar in alle huizen mag eigenlijk gewoond worden en dat is toch eigenlijk best bijzonder. Want ook daar kan in de loop van de tijd onderhoud nodig zijn en als dit niet goed gebeurt, dan kunnen er natuurlijk ook onveilige situaties ontstaan. Daarom is het idee van een woning APK nog helemaal niet zo vreemd. Het is een manier om na te gaan of jouw pand nog in een goede staat verkeert. Zelf kun je daar maar beperkt iets over zeggen, natuurlijk zie je wel of er ergens een scheurtje zit of dat een kozijn verrot is, maar er zijn ook heel veel zaken die jij als leek gewoon niet zult zien. Omdat ze niet direct zichtbaar zijn of omdat jij er gewoon te weinig verstand van hebt. Tijdens een woning APK kan dit dan aan het licht komen en kun je er op tijd iets aan laten doen.

Woning APK controleert het volgende

Als je niet op tijd zaken laat repareren, dan zijn de kosten vaak veel hoger dan wanneer je hier op tijd iets aan laat doen. Daarom is het ook zo goed om te kiezen voor een woning APK, dan komen de gebreken zo op tijd mogelijk aan het licht. Dat stelt jou in staat om er in een vroeg stadium iets aan te laten doen, voordat het echt noodzakelijk wordt om heel groot onderhoud uit te voeren. Op die manier kun je de onderhoudskosten dus binnen de perken houden. Wat kan er nu allemaal gecontroleerd worden tijdens een woning APK, waar wordt dan op gelet? Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar:

  • de staat van de gasinstallatie of CV ketel
  • brandveiligheid
  • legionella controles

En zo zijn er nog veel meer zaken waar naar gekeken kan worden. Het is maar net wat jij graag wilt laten controleren en wat jij denkt dat belangrijk is om na te laten kijken. Ook ligt het er aan wat voor bedrijf je inschakelt, iedere bedrijf dat zich richt op de woning APK zal de controles net weer wat anders in vullen.

Kies voor Holland Building Maintenance

Er zijn nog niet heel veel bedrijven waar jij terecht kunt voor een woning APK, maar je kunt hiervoor wel naar Holland Building Maintenance. Zij kunnen jou op veel verschillende vlakken helpen. Zij bieden bijvoorbeeld standaard pakketten voor keuringen aan, waarin onder meer controle van brandveiligheid en van de CV ketel zit opgenomen. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat jouw aandacht juist naar andere zaken uitgaat, bijvoorbeeld naar preventie van legionella. Het is maar net wat voor soort pand jij hebt en om wat voor bewoners het gaat. Zij bieden naast de standaard pakketten dan ook woning APK aan specifiek toegesneden op jouw wensen. Zij gaan daarom altijd vooraf met jou in overleg, wat verwacht je en wat wil je zeker gecontroleerd hebben? Als zij dit weten, kan de controle door hun gecertificeerde inspecteurs plaatsvinden. Hiervan wordt uiteraard een rapportage gemaakt, zodat jij zwart op wit hebt staan hoe de zaken ervoor staan en wat er moet gebeuren. Zij kijken daarbij niet alleen naar de huidige situatie, maar stellen ook verbetermogelijkheden voor de toekomst voor, zodat jij jouw pand nog beter kunt maken dan deze al is. Holland Building Maintenance is daarom ook een uitstekende keus voor je woning APK!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn