Zonnepanelen

27 oktober 2017

Posted in Woning en Tuin

Wil jij iets goeds doen voor het milieu en voor jouw portemonnee? Dan moet je investeren in zonnepanelen! We weten allemaal dat we eigenlijk niet te lang meer kunnen wachten met de transitie naar duurzame energie, de fossiele brandstoffen raken nu eenmaal op, daar is niets aan te doen. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Een eerste is ervoor zorgen dat je zo weinig mogelijk stroom en gas verbruikt. Een tweede optie is kiezen voor een duurzame energieleverancier. De derde mogelijkheid die je hebt is zelf stroom op gaan wekken met behulp van zonnepanelen. Op die manier maak jij jezelf zoveel mogelijk onafhankelijk van leveranciers en weet je zeker dat de stroom die jij gebruikt volkomen groen is. Jij draagt met het aandoen van een lamp of het koelen van je eten dus niet meer bij aan de opwarming van de aarde. Daarnaast heeft dit als grote voordeel dat je energierekening een stuk lager wordt. Natuurlijk is het eerst een investering om de panelen aan te schaffen en aan te laten leggen, maar dit verdien je echt binnen een aantal jaren weer terug vanwege jouw veel lagere energierekening. Met de extreem lage rentes die we momenteel kennen, kun je beter je spaargeld gebruiken om in zonnepanelen te investeren, dat zal je vele malen meer rendement opleveren!

Zonnepanelen in veel gevallen mogelijk

Sommige mensen denken dat het voor hen geen heeft om in zonnepanelen te investeren, aangezien hun dak niet op het zuiden gericht is. In het verleden was dat inderdaad het geval, alleen dan bracht een paneel voldoende rendement op om interessant te zijn. Maar met de huidige technieken is een zuidelijke ligging van het dak niet meer noodzakelijk. Natuurlijk levert dat nog steeds de hoogste opbrengst op, aangezien de zon er dan nu eenmaal het langst op schijnt, maar ook op andere daken kunnen zeker zonnepanelen geplaatst worden. De terugverdientijd wordt dan wat langer, maar uiteindelijk zal het zeker uit kunnen. Bovendien draag je dan nog steeds bij aan een beter milieu en een schonere wereld en ook dat is natuurlijk heel wat waard! Het gaat niet alleen om je eigen portemonnee, maar ook om de leefwereld van je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Mensen denken vaak dat particuliere acties te weinig bijdragen aan het geheel en natuurlijk heeft de industrie een enorme impact op de totale uitstoot, maar alle kleine beetjes helpen en als alle huizenbezitters met daken zouden kiezen voor de aanleg van zonnepanelen, dan zou dat zeker meer zijn dan een druppel op een gloeiende plaat!

Solar Drenthe

Als je overweegt om op jouw dak zonnepanelen te laten leggen, dan moet je zeker in contact komen met Solar Drenthe. Zij hebben meer dan twintig jaar ervaring met deze producten en weten daardoor als geen ander waar ze het over hebben. Zij kunnen altijd een eerlijke berekening voor jou maken over de te verwachten besparing die jij op je energierekening kunt realiseren en over de terugverdientijd waar je aan moet denken. Dit advies is altijd gratis en ze komen hiervoor bovendien naar jouw huis toe. Daarnaast bieden zij meer voordelen:

  • een hoge kwaliteit zonnepanelen en overige materialen
  • monitoring van het systeem 24 uur per dag
  • zij zijn eerlijk, betrokken en enthousiast

Met andere woorden, als jij graag meer wilt weten over de mogelijkheden op dit gebied in jouw specifieke situatie en je wilt graag gratis en vrijblijvend een advies over de mogelijkheden voor jouw huis, dan moet je absoluut naar Solar Drenthe gaan. Zij zullen jou uitstekend kunnen helpen met advies over en de aanleg van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn