Blessure preventie om verzuim te voorkomen

23 februari 2016

Posted in Mens en gezondheid

Step - Blessure preventieIn veel bedrijfstakken komt het vaak voor dat personeel te maken krijgt met fysieke klachten door het werk dat ze doen. Een goede manier om dit voor te zijn is door het inhuren van STEP. Ons bedrijf kan namelijk door uitstekende cursussen en workshops zorgen voor blessure preventie. Onze unieke handelwijze heeft al vele bedrijven geholpen om succesvol blessure preventie uit te voeren. Wij gaan namelijk te werk volgens een uiterst effectieve methode waarbij wij u en uw medewerkers helpen om fysieke problemen te voorkomen. Wij zorgen er in eerste instantie voor dat wij een goed beeld hebben wat voor inspanningen voorkomen bij de dagelijkse werkzaamheden van uw personeel. Wij kunnen dit goed bekijken maar hebben ook diverse meetapparatuur paraat om te kijken hoe wij zo effectief mogelijk blessure preventie kunnen uitvoeren in een bepaalde situatie. Na deze inventarisatie stellen wij in overleg met u een plan op volgens de unieke STEP methode. Hierbij zijn verschillende scenario’s mogelijk. Het kan zo zijn dat wij cursussen en trainingen geven aan uw personeel, maar het is bij ons ook mogelijk om alleen de leidinggevenden een cursus te geven zodat deze personen het aan de rest van de medewerkers kunnen leren en bovendien in de dagelijkse praktijk een oogje in het zeil kunnen houden of blessure preventie maatregelen ook echt goed worden nageleefd. Door het preventief scholen van medewerkers kunnen vaak problemen worden voorkomen en daarom is blessure preventie in veel bedrijfstakken zeer belangrijk. Het voorkomt niet alleen verzuim en dus extra kosten voor de werkgever maar het is bovendien ook zeer belangrijk voor de gezondheid van de medewerkers. Wij geven bovendien de garantie af dat er 30% minder verzuim door fysieke belasting zal plaatsvinden nadat u ons heeft ingeschakeld. Omdat geen enkele organisatie hetzelfde is en veel verschillende bedrijfstakken andere fysieke arbeid vragen stellen wij altijd een persoonlijk blessure preventie plan op waarbij de problemen en handelingen worden aangepakt die op uw bedrijf van toepassing zijn. Doordat wij altijd maatwerk leveren is blessure preventie via STEP altijd succesvol, zoals u ook op onze site kunt lezen in de testimonials van klanten die u voorgingen.

Zorg goed voor uw personeel en zorg voor blessure preventie

Er zijn diverse zaken waar ons bedrijf STEP u mee kan helpen. Er zijn namelijk verschillende veelvoorkomende blessures die vaak per beroepsgroep verschillen. Zo is het bij postbezorgers bijvoorbeeld belangrijk dat ze de pakketten goed oppakken en daarom hebben wij erg goed rugscholing. Dit blijkt een zeer effectieve methode van blessure preventie is dit raden wij dan ook altijd aan als u in een branche werkt waar veel getild moet worden. Verder zijn veel voorkomende klachten onder andere nekproblemen en een zogenaamde tenniselleboog. In alle gevallen is het nuttig om blessure preventie door STEP uit te laten voeren omdat wij als geen ander weten hoe bepaalde bewegingen gedaan moeten worden zodat er geen fysieke problemen optreden. Het is bovendien ook mogelijk om ons in te schakelen als er al problemen zijn met uw personeel. Wij werken uiteraard het liefst preventief omdat wij geloven dat voorkomen altijd beter is dan genezen, maar ook in het geval blessure preventie al te laat is helpen wij graag om verdere problemen te helpen voorkomen en bestaande problemen op te lossen. In alle situaties kunt u dus bij ons terecht. Wij werken niet volgens de overtuiging dat een enkel dagdeel of een cursus van een paar uurtjes voldoende is om mensen een bepaald tilgedrag aan te leren, daarom kunt u er altijd op rekenen dat de blessure preventie maatregelen die wij invoeren gedurende langere tijd in de gaten worden gehouden en dat wij altijd in weer in te schakelen zijn als dit dreigt te verslonzen. Op onze site kunt u veel lezen over de methodes die STEP gebruikt in het kader van blessure preventie. Ook hebben wij hier veel ervaringen van andere klanten neergezet zodat u kunt lezen hoe anderen onze diensten hebben ervaren. Verder kunt u op onze site ook het volgende vinden:

  • Alle contactinformatie
  • Test om te kijken of te maken heeft blessures en wat u hier aan kunt doen
  • STEP en wetenschap
  • Nieuws en feiten
  • Referenties

Kijk dus even op onze site om alles over ons te weten te komen.

Preventief ingrijpen kan geld besparen

In onze ervaring is het zeer goed om nu wat geld te steken in het doen van blessure preventie, omdat dit op de lange termijn alleen maar geld zal besparen. Door onze trainingen en cursussen leert u en uw personeel hoe ze goed om moeten gaan met hun dagelijkse handelingen en hierdoor kunnen erge, soms zelfs chronische, klachten vaak worden voorkomen. Niemand heeft er iets aan als iemand fysiek niet meer in staat blijkt om zijn werk pijnvrij te kunnen doen, u als baas niet en de werknemer al helemaal niet. Kies er daarom voor om STEP in te schakelen om u te leren hoe effectieve blessure preventie kan worden gedaan. Door onze persoonlijke aandacht en onze vakmensen in te zetten hebben wij al vele bedrijven geholpen om hun personeel gezond en mobiel te houden. Uiteraard zijn wij ook beschikbaar om een programma op maat voor u te maken. U kunt ons altijd bereiken, zowel via het internet als via de telefoon. Wij ontvangen u ook graag op één van onze twee vestigingen zodat wij u persoonlijk kunnen vertellen wat wij u kunnen bieden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn