Blijf op de hoogte van augmented reality

25 juni 2017

Posted in ICT en Techniek

Als je wel eens van augmented reality hebt gehoord, dan weet je dat dit flink in de ontwikkeling is. Het is iets dat je zeker in de gaten moet houden en dat doe je heel eenvoudig door regelmatig op de website van Augmented Reality Gids te bezoeken. Hier lees je alle informatie die je nodig hebt op dit gebied en natuurlijk houden ze je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van augmented reality. Je moet dit echter niet vervangen met virtual reality, dit is namelijk weer een ander systeem. Met virtual reality wordt de werkelijkheid vervangen met het beeld die je in de virtuele realiteit ziet. Met de augmented reality wordt de werkelijkheid verrijkt. Je blijft dus nog steeds de omgeving zien waarin je ermee bezig bent, maar hier worden als het ware lagen aan toegevoegd. Er zijn inmiddels verschillende applicaties en games die hier gebruik van maken.

  • Android
  • iOS
  • Windows

Deze besturingssystemen hebben inmiddels uiteenlopende apps en games ontwikkeld waarin jij met de augmented reality aan de slag kan gaan. Ook zijn er bijvoorbeeld de Google Glasses die in opkomst zijn. Steeds meer mensen proberen deze bril uit en ondervinden hoe het kan zijn om de werkelijkheid zo verrijkt te zien.

Voorbeelden van augmented reality

Vind jij je het nog lastig voor te stellen wat een app of game nu precies met deze software kan doen? Dan geven we je graag een aantal voorbeelden. Het beste voorbeeld van augmented reality is altijd nog wel het spel en app Pokemon Go. De wereld was er een aantal maanden geleden voor een korte periode helemaal gek van. Je zag iedereen op straat druk bezig met staren naar hun telefoon en het vangen van Pokemon. Als je dit spel gespeeld hebt, dan heb je nu waarschijnlijk een goed idee van augmented reality. Je speelde het spel in de omgeving die je ook zonder je telefoon om je heen zag. Daaroverheen was een laag aangebracht waarin je de Pokemon zag. En deze kon je dus vangen. Een ander goed voorbeeld van een app die hiermee speelt is Inkhunter. Hiermee kun je een foto maken van je eigen huid en daar een tatoeage overheen plakken. Het is de perfecte manier om erachter te komen of dit wel of geen goed idee voor je is.

Verrijk jouw werkelijkheid

Er zijn natuurlijk ook apps en games waarin gebruik wordt gemaakt van augmented reality die meer zijn dan een spel. Zo kun je er ook hele handige informatie uit halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de app Wikitudes. Hiermee kun je je telefoon op een gebouw en/of toeristische attractie richten en je krijgt de informatie te zien dat hierover bekend is op Wikipedia en Tripadvisor. Zo hoef je dus nooit meer een reisgids mee te nemen, want je hebt alle informatie bij de hand in je telefoon. Op de website van de Augmented Reality Gids kun je veel kennis opdoen over deze software. Alle ontwikkelingen die in de toekomst gemaakt worden, vind je natuurlijk ook op de website. Als jij hier dus interesse in hebt, is dit zeker een goede website om in de gaten te houden. En niet alleen voor particulieren is dit een leuke ontwikkeling om bij te houden, ook voor bedrijven zal er in de toekomst genoeg te doen zijn met augmented reality en daar wil je als ondernemer natuurlijk als eerste bij zijn. Je kunt misschien nu zelf al bedenken wat voor mogelijkheden dit voor jouw bedrijf allemaal oplevert. Het is nu al mogelijk om daar iets mee te doen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn