Cursus online marketing voor beginners

25 maart 2018

Posted in Cursus en Opleidingen

Online Marketing (Basis Cursus) | Cursussen | Saxion Parttime School Website

Online marketing speelt een steeds grotere rol in de samenleving. Op het internet kun je geen video meer kijken zonder reclame en websites betalen handenvol geld aan Google voor een hogere plek in de zoekresultaten. Tijdens een cursus online marketing van Saxion leer je een aantal belangrijke technieken, die je kunt inzetten om meer verkeer naar jouw website te trekken. Het maakt niet uit welk doel je daarmee voor ogen hebt: als je de technieken goed toepast, volgen de bezoekers vanzelf. Hoe zit de cursus online marketing voor beginners in elkaar?

  • Nauw verband tussen 4 modules
  • Vaste startdata in het jaar
  • Toegankelijk voor de doelgroep
  • Programma op maat

De cursus online marketing bestaat uit 4 modules. Dit zijn –in willekeurige volgorde- webanalytics, zoekmachine optimalisatie, e-mailmarketing en zoekmachine adverteren. Elk van deze modules duurt 3 weken en geeft een goed beeld van de huidige stand van zaken in het vakgebied. In het gedeelte webanalytics duik je dieper in de belevingswereld van je bezoeker. Je leert meer over de persoon achter de klant: wie bezoekt jou website en waarom? Ook krijg je te weten op welke pagina je bezoekers het meest tijd doorbrengen. Als je dat weet, kun je de lay-out van die pagina opnieuw reproduceren voor meer verkeer. In de module zoekmachine optimalisatie draait alles om content en vormgeving. Dankzij de cursus online marketing leer je hoe je jouw site beter in de markt kunt zetten. Hoe slimmer jouw site werkt, hoe hoger je in de zoekresultaten staat. Hetzelfde geldt voor de teksten op je site. Als die goed geschreven zijn, heeft Google snel door waar jouw site over gaat. Als dat duidelijk is, stuurt Google klanten met aansluitende zoekopdrachten snel naar je door. De module ‘e-mailmarketing’ richt zich op strategieën om zoveel mogelijk klanten te bereiken en in de module ‘zoekmachine adverteren’ leer je meer over de wijze waarop gebruikers hun zoekopdrachten vormgeven. De cursus online marketing van Saxion staat als een huis!

Cursus online marketing: praktische informatie

De cursus online marketing wordt twee keer per jaar georganiseerd: in maart en november. Er zijn ieder jaar dus twee instroommomenten. Het programma duurt 12 weken en is, zoals al geschetst, opgedeeld in vier modules. Nu kan het voorkomen dat je één module al succesvol hebt afgerond, of van één onderwerp al veel verstand hebt. In goed overleg is het dan mogelijk om een module uit het programma te lichten, zodat je enkel de stof krijgt aangeboden waar je behoefte aan hebt. De cursus online marketing is niet voor iedereen toegankelijk. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus is het belangrijk dat je kunt aangeven waarom jij deze specifieke kennis nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een eigen webwinkel, dan staat het buiten discussie dat je hier veel van kunt leren. Datzelfde geldt voor marketeers van ieder niveau, of starters die zich willen specialiseren. Behoor je niet tot een van deze groepen, maar wil je toch meedoen? Dan kun je een intakegesprek aanvragen. Tijdens dat gesprek kun je aangeven waarom jij graag mee wilt doen aan het programma en wat je kwalificaties zijn.

Een programma op maat

De cursus online marketing houdt rekening met de situatie van de individuele deelnemers. Daar wordt het lesmateriaal op aangepast. Ook is het vaak mogelijk om opdrachten uit te voeren binnen het eigen bedrijf, of vanuit de eigen situatie. Zo creëer je zelf praktijkvoorbeelden, waar je later erg veel aan hebt. Een programma op maat dus, waardoor iedereen het juiste accent kan aanbrengen. Meld je direct aan voor de basiscursus online marketing op https://shop.saxion.nl/nl/Cursussen/Online-Marketing-%28Basis-Cursus%29/p/KCS147. Daar lees je tevens meer over de kosten van het programma. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn