Een sedumdak voor onze garage

24 december 2018

Posted in Creatief en Decoratief

Mijn man en ik wonen in een twee-onder-een-kapwoning en tussen de woning met onze andere buren staat een geschakelde garage met een plat dak. Hierop bevindt zich een klein terras waar we eigenlijk nooit zitten en de rest van het dak was bedekt met grint. Nu hebben we een tijdje geleden lekkage gehad waardoor het hele dak vrijgemaakt moest worden en al het grint is verwijderd. Ik heb heet dak altijd best lelijk gevonden en heb toen met de buren overlegd of zij oren hadden naar een sedumdak.

  • Het is mooi
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Er is subsidie voor te krijgen

Allemaal voordelen die ik al had onderzocht en nu het dak toch leeg was, ontstond de perfecte gelegenheid om dit te doen. Ik heb de website van Simpel Sedum aan de buren laten zien, want op www.simpelsedum.nl staan veel voorbeelden van projecten waar zij al eerder een sedumdak hebben aangelegd. Althans, het aanleggen kun je zelf, want je werkt simpelweg met cassettes om het sedumdak zelf aan te brengen op het dak waar je het wilt hebben. Het reguleert zijn eigen vocht en is zelfvoorzienend. Je hoeft er nagenoeg niet naar om te kijken, het isoleert en het ziet er ook nog eens mooi en natuurlijk uit. Het feit dat het ook nog eens een vrij voordelige oplossing is om een dak mee te bekleden heeft de buren over de streep getrokken om voor een sedumdak te kiezen. Ik was helemaal in mijn nopjes en heb direct mijn man gevraagd alle afmetingen te bepalen, zodat we één gezamenlijk sedumdak konden aanleggen op onze geschakelde garages.

Het bestellen van een sedumdak is inderdaad simpel

Simpel Sedum maakt het heel eenvoudig om een alle materialen en cassettes met sedum online te bestellen. Ook staat hier veel informatie over de wijze waarop je hiervoor een subsidie zou kunnen krijgen. Het gaat ons niet zozeer om het verkrijgen van de subsidie, maar dat die er is, is voor ons wel mooi meegenomen. Mijn man en ik gaan in ieder geval voor een sedumdak omdat we het een mooi alternatief vinden en ook het idee hebben dat het waardevermeerderend voor onze woning werkt. Een mooi groen garagedak dat ook nog eens erg eenvoudig is in het onderhoud is volgens mij voor elke volgende bewoner van ons huis een groot pluspunt. Enfin, ik heb inderdaad een geringe subsidie weten te verkrijgen en die voor zowel ons als voor de buren geregeld en toen was het slechts een kwestie van gestellen en aanbrengen.

Snelle levering van alle benodigdheden

Op de website van Simpel Sedum kun je eenvoudig uitrekenen wat je allemaal nodig hebt voor een sedumdak. Ik heb de bestelling voor de geschakelde garages gedaan en het sedum ook op ons adres laten bezorgen. Toen het eenmaal binnen was gekomen bleek het sedum nog mooier dan ik al gedacht had. Het zijn erg mooie en praktische cassettes die mooi egaal begroeid zijn en waarmee je eenvoudig een prachtige groene laag op het dak aanbrengt. Een sedumdak is heel eenvoudig aan te brengen, helemaal in ons geval omdat het een vlak dak betreft. Ik had het zelfs in mijn eentje gekund, maar terwijl de buurvrouw lekker bij ons een kop koffie kwam drinken hebben wij zitten toekijken hoe onze mannen het dak hebben aangelegd. Heerlijk was dat. Ik ben wel blij dat we een goede band hebben met onze buren, want samen een sedumdak aanbrengen is wel een keuze waar je beide achter moet staan. De uitvoerige informatie en alle voordelen van Simpel Sedum hebben daar in ieder geval erg goed bij geholpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn