Facturatie voor de kleine ondernemer

14 september 2018

Posted in Financiën en Verzekeringen

De kleine ondernemer heeft genoeg aan zijn hoofd. Naast het goed uitvoeren van de werktaken, het vinden van klanten en het bijhouden van de website, blijft er weinig tijd over voor andere dingen. Dit is een van de redenen waarom de administratie bij ZZP’ers nog wel eens te wensen overlaat, met name op het gebied van facturatie. De facturen worden niet netjes opgeslagen, of voldoen niet aan de wettelijke eisen. Omdat het over kleine bedragen gaat, is de zaak bij een controle vaak nog wel te herstellen, maar het is beter om het in één keer goed te doen. Met Faktum Faktuur zet je als kleine ondernemer in een handomdraai professionele facturatie op die voldoet aan alle voorwaarden. Op de site, https://www.faktumfactuur.nl/facturatie/, lees je meer over de verschillende pakketten en kun je direct een account aanmaken. Wat zijn de voordelen van Faktum Faktuur?

  • Direct een compleet overzicht
  • Status van de facturatie per klant
  • Een eigen huisstijl
  • Online of per post

Om te beginnen krijg je in het programma een compleet overzicht van je complete facturatie. Dat is erg handig wanneer je een specifieke factuur wilt terugvinden, bijvoorbeeld voor de belastingaangifte van dat kwartaal. Je ziet direct alle rekeningen die je hebt verstuurd, maar kunt ook sorteren op specifieke exemplaren van een bepaalde maand, of een bepaald jaar. Ook houdt de dienst bij wat de status is van een factuur van een klant. Je ziet zo snel of een factuur is uitbetaald, of dat je nog geld moet ontvangen. Ook zie je in één oogopslag hoe lang het duurt voordat een klant over de brug komt. Heb je een afnemer die regelmatig te laat betaalt, dan kun je hem of haar daar nu mee confronteren. Wanneer je voor één of twee klanten werkt is een administratie meestal nog wel te overzien, maar wanneer je bedrijf groeit moet je stappen maken. Zorg dat jouw facturatie op orde is, dan kom je niet voor verrassingen te staan!

Facturatie in een eigen huisstijl

Ieder bedrijf heeft zijn eigen systeem voor facturatie. Waar veel ondernemers het wel over eens zijn, is dat het logo van het bedrijf op de factuur moet zijn aangebracht. Ook is het leuk als kleuren uit het logo in de rest van de factuur zijn verwerkt. Dit heet met een mooi woord de ‘huisstijl’. Op bovenstaande site kun je moeiteloos een eigen sjabloon maken, die je vervolgens kunt kopiëren naar iedere factuur die je stuurt. Zo ontvangt je klant altijd een rekening die er professioneel uitziet. Hoe beter de opmaak, hoe beter je voor de dag komt! Ook heb je verschillende mogelijkheden voor het versturen van een factuur. Het mailen van de rekening ligt het meest voor de hand, maar je kunt ook het PDF-bestand downloaden en dit vervolgens uitprinten. Zo kun je ook een exemplaar met de post sturen, mocht dat aan de orde zijn. Denk eraan: de manier waarop je facturen verstuurt heeft invloed op je administratie. Doe je aan digitale facturatie, dan houd je ook een digitale administratie bij!

Eenvoudige interface en uitstekende service

Surf vandaag nog naar bovenstaande site en download de gratis proefsoftware. Deze is 60 dagen geldig. Je hebt dus meer dan genoeg tijd om de interface te leren kennen en te bekijken of de facturatie software je bevalt. Nadat de proeftijd is verlopen, kun je een licentie kopen, of geheel vrijblijvend iets anders proberen. Heb je vragen over het gebruik van de dienst? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. Zij kunnen je direct helpen bij een persoonlijk probleem!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn