Licht in de duisternis met werklampen

10 september 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als installatiebedrijf krijgen we dagelijks te maken met het gevaar van het werken. Vooral onveilige situaties kunnen problemen opleveren. Bijvoorbeeld wanneer niemand weet hoe de stroom aangesloten is, wanneer er zwakke ondergronden zijn, wanneer er gewerkt moet worden in de regen of in het donker. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, maar onze ervaringen leren ons dat de meeste ongelukken beginnen met slecht zicht. Op het moment dat je niet kunt zien waar je mee aan het werk bent of de grond voor je niet goed verlicht is, is het risico op een ongeluk maximaal. Nadat we meerdere meldingen gekregen hadden van mensen die in onze dienst een ongeluk gehad hadden, zijn we aan de slag gegaan met het maken van oplossingen. We vroegen wat de mensen op de vloer ├ęcht nodig hadden. Het antwoord: werklampen. Geen zaklampjes of lampjes met een vaag schijnsel. Nee, echte werklampen waar je niet in wilt kijken omdat het wattage pijn doet aan je ogen. Die werklampen zorgen er namelijk voor dat echt alles verlicht is tijdens het werken en de betere werklampen kunnen daarnaast ook nog eens gemakkelijk tegen een stootje. Wel zo praktisch voor de mensen die werken binnen de installatie.

Goede werklampen vinden

Het vinden van werklampen was echter nog lang niet zo makkelijk. Er zijn veel aanbieders die lampen aanbieden, maar echte werklampen vinden die aan alle eisen voldoen en die genoeg licht geven, dat is een heel ander verhaal. Gelukkig werden we gewezen op werkenbijlicht.nl (de website van Werken bij Licht). Daar vonden we direct een breed aanbod en konden we vragen stellen om zo de ideale werklampen te vinden die wij nodig hadden. We hebben overlegd met het personeel om tot de best mogelijke samenstelling te komen. Nu is het een stuk makkelijker voor iedereen om te werken, ook wanneer er niet genoeg natuurlijk licht is en dat maakt een groot verschil. Niet alleen zijn er minder ongelukken tijdens het werk, we hebben ook gemerkt dat de klussen veel sneller geklaard worden. Enerzijds omdat iedereen precies kan zien wat er gedaan moet worden en waar, maar anderzijds ook omdat de mensen nu veel makkelijker kunnen werken omdat zij zich geen zorgen hoeven te maken over verrassingen. Alles zien tijdens het werk is niet alleen goed voor de veiligheid, maar ook voor de productiviteit. Al was dat in eerste instantie natuurlijk niet onze insteek. Het ging ons om de veiligheid van de mensen die aan het werk zijn.

Hoe belangrijk is licht?

We hebben deze informatie gegeven omdat we goed licht belangrijk vinden. Werklampen maken het een stuk makkelijker om aan het werk te gaan. Ook wanneer je thuis gaat klussen. Precies zien wat je tegenkomt, de kop van een schroef die weggedraaid is of buiten zagen in het donker. Alles begint bij genoeg licht en graag ook vanaf verschillende punten zodat je niet zelf het licht blokkeert. Besef je goed dat de meeste ongevallen gebeuren door te weinig licht en door schaduwen op plekken waar gewerkt moet worden. Wil je het risico op problemen kleiner maken, dan is het verstandig om te kijken naar Werken bij Licht, aangezien we daar een groot assortiment aan producten gevonden hebben die we tegenwoordig ook thuis gebruiken. Gewoon omdat het kan, omdat het klussen er makkelijker van wordt en omdat we veiligheid belangrijk vinden. Wil je zeker weten dat jouw volgende klus een succes wordt? Dan is het goed om nu alvast te kijken naar de mogelijkheden om meer licht te hebben tijdens het werken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn