Gaslekkage? Leer hier wat u dan moet doen

9 september 2017

Posted in Woning en Tuin

Aardgas is een gevaarlijk gas. Het is licht ontvlambaar en daarom wordt het veel gebruikt in de keuken. Ook de centrale verwarming wordt vaak aangesloten op het gasnetwerk. De zogenaamde waakvlam geeft aan of uw centrale verwarming nog werkt en door het verwarmde gas zal uw water koken en de verwarming in uw huis van warm water worden voorzien. Aan aardgas wordt een geur toegevoegd omdat dit in principe een reukloos gas is. Mocht u het fornuis aansteken en de pit al hebben opengedraaid, dan hebt u het vast en zeker weleens geroken. Misschien kreeg u de aansteker niet aan of ging de lucifer na het ontsteken direct weer uit. In principe loopt u dan geen gevaar. Laat u de kraan enkele minuten openstaan, dan kunt u wel een probleem krijgen. Zorg er dan voor dat u de kraan snel dichtdraait en kijk uit met de lucifers. In principe zal het gevaar snel voorbij zijn als u uw keuken goed doorlucht. Maar hebt u een probleem met de leidingen waar het gas doorheen loopt? Of is de hoofdtoevoer zoals de kraan of de veiligheidsklep kapot? Is het aan het roesten en bent u bang dat er gaten ontstaan? Dan kunnen er minieme hoeveelheden ontsnappen die u niet ruikt. Maar als deze hoeveelheden over tijd accumuleren dan hoeft er maar een vonkje in de buurt te komen en u hebt een groot probleem. We willen u niet bang maken maar we willen u er wel op wijzen dat een gaslekcheck niet een slecht idee is. Op gaslekcheck.nl kunt u snel een afspraak maken.

U kunt een check laten uitvoeren om uw gasleiding te controleren

Als u een nieuwe woning hebt gekocht of gehuurd dan is een dergelijke check waarschijnlijk niet nodig. Maar in oudere en verouderede huizen waar dit al decennialang niet gecheckt is kunnen de kleinste lekkages tot enorme problemen leiden. Misschien hebt u besloten om de keuken te verbouwen en hebt u het fornuis ontkoppeld. U wilt de leidingen verleggen en knipt in de gasleiding. Bent u vergeten om de hoofdkraan af te sluiten? Dan hebt u een gaslekkage in huis waarbij u in ernstig gevaar verkeerd. Ook dan is het noodzaak om direct de hoofdtoevoer die u in de buurt van de gasmeter kunt vinden dicht te draaien. Zet alle ramen en deuren open en loop even naar buiten toe. Zorg ervoor dat de elektrische apparaten uit staan en draai eventueel de stoppen in de meterkast om. Mocht er erg veel gas zijn vrijgekomen dan is het verstandig om de brandweer te bellen. Check dus goed wat u doet voordat u een gasleiding doorzaagt. Wij kunnen op andere manieren een gaslek opsporen dan door het te ruiken. We beschikken over gevoelige meters en controleren zowel de leidingen als de kranen, de kleppen en de gasslangen. Als we een mankement vinden dan kunnen we het snel voor u repareren dan wel vervangen. Klinkt u dat als muziek in de oren? Wacht dan niet langer maar maak vandaag nog een afspraak.

Ziet u deze check wel zitten? Maak dan online een afspraak

Op onze landingspagina zult u zien dat u direct uw gegevens kunt invullen. We nemen vervolgens spoedig contact met u op. U kunt ook bellen met een van de vele telefoonnummers van de verschillende vestigingen in Nederland. Voor vragen of voor de aanvraag van een check bent u van harte welkom om te bellen met de locatie die het meest dichtstbij u in de buurt is. Ten slotte nog een aantal garanties:

  • 24-uurs service,
  • U mag een professionele service van ons verwachten,
  • En we werken in heel Nederland.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn