Onze Serious Games in Utrecht

9 september 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Het is als ondernemer uiteraard fantastisch om je eigen bedrijf en werknemers te hebben, maar er zitten ook zeker de nodige uitdagingen aan. Heel veel van deze dingen had ik van te voren echt niet aan zien komen. Ik had altijd een bepaald beeld voor ogen van hoe dit soort dingen zouden gaan en dat verliep toch wel even iets anders dan ik gedacht had. Zo had ik altijd in gedachten dat al mijn werknemers fantastisch zouden zijn. En alhoewel dat ook echt wel het geval is, viel het me heel erg tegen hoe hoog het ziekteverzuim was binnen het bedrijf. Dit werkte toch wel heel erg veel dingen tegen en daar baalde ik van. Hier wilde ik dus graag verandering in brengen, maar ik vond het lastig om te bepalen hoe ik dit nu precies moest doen. Ik ben toen het internet opgegaan om idee├źn op te doen en zo kwam ik op de website van het bedrijf Salsaparilla terecht.

  • Managementgames
  • Game based verandertrajecten

Bij dit bedrijf maken ze de Serious Games in Utrecht. En dit is de manier om grondige veranderingen binnen je bedrijf op de juiste manier te realiseren en door te voeren. Ik heb uiteraard hun website goed doorgenomen en zo kwam ik er al snel achter dat zij ook voor andere bedrijven aan de slag waren gegaan om het hoge ziekteverzuim te veranderen. Toen ik dat las heb ik vrijwel meteen contact met ze opgenomen!

Het opzetten van de Serious Games in Utrecht

Tijdens het eerste contact werd me al meteen duidelijk dat dit wel degelijk een goed succes zou kunnen worden voor mijn bedrijf. Aan de hand van een aantal voorbeelden liet de medewerker van Salsaparilla die ik aan de lijn had zien wat de Serious Games in Utrecht allemaal konden inhouden. En hier zaten een aantal hele goede dingen tussen. Ze hebben mij uiteraard meteen de nodige vragen gesteld om erachter te kunnen komen wat voor soort bedrijf ik had en met wat voor soort medewerkers ik op dit moment aan het werk was. Ik heb ze uiteraard meteen uitgelegd dat ik de Serious Games in Utrecht op het oog had omdat ik het ziekteverzuim binnen mijn bedrijf erg hoog vond en dat ik hier graag verandering in wilde zien. Er werd me meteen op het hart gedrukt dat dit absoluut mogelijk was en dat ze voor me aan de slag zouden gaan.

Het uiteindelijke resultaat

In overleg werden de Serious Games in Utrecht voor mijn bedrijf ontwerpen en hier zijn we vervolgens binnen het bedrijf mee aan de slag gegaan. Het is in eerste instantie een beetje vreemd om elkaar binnen een toch wel hele andere setting te zien, maar het was tegelijkertijd ook een fantastische kans om elkaar beter te leren kennen en zo aan teambuilding te doen. Ik denk dat dit toch wel een van de punten is dat het ziekteverzuim drastisch naar beneden is gegaan. Op een gegeven moment werd de vraag in de groep gegooid waarom mensen zich ziek zouden melden en daar kwamen verrassende antwoorden op! Ik ben dan ook maar wat blij dat ik gekozen heb voor Serious Games in Utrecht, want het zorgde inderdaad voor een geweldig resultaat. Het is zelfs nog beter dan ik van tevoren had durven hopen. Als jij ook je eigen bedrijf hebt en je wilt graag een grondige verandering gaan doorvoeren en je hebt eigenlijk geen idee hoe je dit op de beste manier kunt aanpakken? Neem dan contact op met de medewerkers van Salsaparilla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn