Haal het maximale uit je leven met de mooiste noorderlicht reizen

3 mei 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

xplorethenorth - noorderlicht reizenLeven doe je in de regel maar één keer en dus zal je tijdens dit ene leven alles eruit moeten halen wat er in zit. Gezien je niet alles kunt doen en je ook niet alles wil doen wat er in een mensenleven te doen valt, zal je eerst moeten ontdekken waar je interesses liggen, je passies en je begeertes, zodat je via die basis een leven kunt inrichten waarin je maximaal leeft. Zo kun je een carrière ambiëren waarbij je het maximale potentieel uit jezelf haalt en al je vaardigheden tot bloei laat komen. Je kunt ook van baan naar baan hoppen om zo veel mogelijk verschillende ervaringen op te doen. In dit geval is het dus minder belangrijk dat je carrière maakt, maar juist belangrijk dat je zoveel mogelijk indrukken op doet. Werken wordt dan een middel tot een ander doel. Geen van deze twee opties is beter dan de andere. Welke optie beter is hangt af van wie jij bent en waar jij voor staat. Je moet dus het pad kiezen dat bij jou past en dat wil niet altijd zeggen dat je dus het meest comfortabele pad moet kiezen. Als je iemand bent die houdt van een uitdaging, die het lekker vindt om obstakels te overwinnen, die al snel verveeld raakt als het te gemakkelijk is, dan heb je een pad nodig dat bezaaid is met moeilijkheden die je kunt overwinnen. Iemand anders heeft wellicht juist wel weer een gemakkelijk en ontspannen pad nodig. Zo is er dus in principe voor ieder mens een geschikt pad. De kunst is echter om dat pad te vinden. Dit geldt zowel voor de carrière, de partner waarmee je eindigt en ook voor het type vakantie dat je nodig hebt. Sommige mensen halen voldoening uit een paar dagen zon, zee en strand, terwijl andere mensen extreem gelukkig worden in onherbergzaam gebied met extreme weersomstandigheden waar ze tot op het bot getest worden. Ondanks al deze onderlinge verschillen zijn er een paar universele zaken waar vrijwel elk mens stil van wordt. Het noorderlicht is typisch zo’n verschijnsel die ieder mens beroofd van de adem op het moment dat ze het noorderlicht voor het eerst gade slaan. Gezien deze universaliteit zijn de noorderlicht reizen in het leven geroepen. Tijdens een dergelijke reis kun je, of je nou een zon, zee en strand type bent of een backpacker, genieten van het noorderlicht. Het is een ervaring om nooit te vergeten, want het noorderlicht wat je te zien krijgt tijdens noorderlicht reizen is dusdanig indrukwekkend, dat je ziel als het ware tot stilstand komt. Als gelovige zal je een spirituele ervaring voelen met het goddelijke om je heen en als atheïst zal je versteld staan van het wonderlijke universum dat een dergelijk verschijnsel mogelijk maakt. Het zorgt voor een soort van blik in het oneindige. Kortom, met de noorderlicht reizen, zal het even helemaal stil worden in het binnenste van je ziel en daarmee kun je echt het maximale uit jezelf halen.

Waar kan ik terecht voor noorderlicht reizen?

Als je gebruik wil maken van noorderlicht reizen dan doe je dat het beste via xplorethenorth.nl. De reden dat je bij deze website aan het juiste adres bent voor noorderlicht reizen is omdat de oprichter van de site en dus ook van de noorderlicht reizen is begonnen nadat hij zelf het noorderlicht had gezien. Deze overweldigende ervaring was zo intens dat hij de ervaring moest delen met andere mensen. Gezien het dus een zuivere passie is voor het noorderlicht weet je dus zeker dat je in goede handen bent. Brent D’Hooge wil zijn ervaringen passie delen met andere mensen. Dit is natuurlijk een ideaal uitgangspunt en daar pluk jij als reiziger van noorderlicht reizen de vruchten van. Brent begeleidt ook verschillende expedities richting het Noorden, dus je kunt ook nog eens gebruik maken van zijn kennis en expertise tijdens de noorderlicht Reizen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf richting het Noorden reizen. Je kunt in ieder geval terecht in verschillende Xplore the North Lodgdes die allemaal in het hoge Noorden zijn gevestigd. Hieronder vind je de namen van alle Lodges:

  • Pinetree Lodge
  • Abisko
  • ICEhotel
  • Torassiepi
  • Harriniva & Jeris
  • Saarileska

Waar moet je zoal op letten tijdens de noorderlicht reizen?

Het eerste waar je tijdens de noorderlicht reizen rekening mee moet houden is de locatie. Om je daarbij te helpen heeft Xplore the North ervoor gezorgd dat de Lodges allemaal in het Hoge Noorden zijn gevestigd. Hoe Noordelijker je je bevindt tijdens de noorderlicht reizen, des te groter de kans op het aanschouwen van het noorderlicht. Een tweede punt waar je rekening mee moet houden tijdens noorderlicht reizen is de duur van je vakantie. Als je een weekje blijft en je hebt net in die week even pech, dan kan het zo zijn dat je het noorderlicht niet kunt zien. Boek daarom twee weken om de kansen op het zien van het noorderlicht zo groot mogelijk te maken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op het juiste moment een vakantie boekt. Noorderlicht reizen die je onderneemt in februari, maart of april zijn goede maanden om het noorderlicht te zien. In principe zijn alle wintermaanden geschikte maanden met de drie genoemde maanden als beste kanshebbers. Ga dus niet in de zomerperiode noorderlicht reizen ondernemen. Wat de tijd betreft heb je de meeste kans tussen 21:00 en 23:00 uur.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn