Natuurlijke cosmetica

26 april 2016

Posted in Mode en Kleding

Mensen zijn tegenwoordig steeds bewuster bezig met wat zij in hun lichaam stoppen, wat uiteraard een goede zaak is. Maar met natuurlijke cosmetica houden dan weer weinig vrouwen zich bezig. Hoe belangrijk het voor ons lijkt te zijn wat wij als voeding tot ons nemen, zo weinig aandacht wordt er vaak besteed aan wat wij op onze huid smeren. Dit is eigenlijk toch wel heel erg merkwaardig, vooral omdat crèmes en make-up juist op de meest gevoelige delen van de huid gebruikt worden. Om nog maar te zwijgen over oogpotlood en mascara wat heel dicht bij onze ogen komt en lippenstift en gloss wat in aanraking komt met onze tong. Zo krijgt iedere gebruiker van huidverzorgingsproducten en make-up ongemerkt toch chemische bestanddelen in het lichaam. Door natuurlijke cosmetica te gebruiken, kun je dit voorkomen en wie wil dat nu niet? Hierin zitten namelijk alleen maar natuurlijke ingrediënten verwerkt, waarvan men zeker weet dat ze geen schade aan ons lichaam toe kunnen brengen. Het is niet meer dan logisch om natuurlijke cosmetica te gebruiken op het moment dat we ook bezig zijn met zo onbewerkt mogelijk en gezond mogelijk eten. Als je geen chemische en onnatuurlijke producten via je eten binnen wilt krijgen, wil je dit natuurlijk ook niet alsnog via je verzorgingsproducten en make-up in je lichaam krijgen. Reden genoeg dus om de mogelijkheden eens te overwegen om over te stappen van het gebruik van reguliere artikelen naar natuurlijke cosmetica. Je lichaam zal hier absoluut een stuk beter en gezonder van worden, de natuurlijke balans kan weer hersteld worden. Je zult merken dat je huid veel minder snel geïrriteerd zal zijn en er beter uit zal gaan zien.

Natuurlijke cosmetica voor iedereen

Een groot pluspunt van natuurlijke cosmetica ten opzichte van de reguliere varianten is dat dit door iedereen gebruikt kan worden. Mensen die last hebben van allergieën, eczeem of een gevoelige huid kunnen vaak niet goed tegen cosmetica waar chemische bestanddelen in zitten. Dit zorgt er voor dat zij last krijgen van een geïrriteerde huid of zelfs van huiduitslag. Er is dan natuurlijk de optie om gewoon helemaal geen verzorgingsproducten en make-up meer te gebruiken, maar af en toe wil je natuurlijk toch wel eens een keertje een crème of bodymilk gebruiken, of wat mascara of lippenstift. Door te kiezen voor natuurlijke cosmetica wordt dit weer mogelijk. Deze zijn namelijk vrij van:

  • synthetische geur- en conserveringsmiddelen
  • minerale oliën
  • parabenen
  • siliconen
  • PEG

Dit is natuurlijk ontzettend goed nieuws voor uw huid, want dit zijn vaak de bestanddelen waar slecht op gereageerd wordt. Maar niet alleen voor uw eigen huidgezondheid is het gebruik van natuurlijke cosmetica verstandig, het is ook een stuk beter voor het milieu. De chemische deeltjes in reguliere producten zijn zo microscopisch klein dat ze in waterzuiveringsinstallaties niet uit het water gefilterd kunnen worden. Daar komen ze natuurlijk wel in terecht, doordat u zich douchet en wast. Doordat de deeltjes er niet uit kunnen worden gefilterd, blijven ze in het water zitten. Zo kunnen ze weer terecht komen in ons drinkwater, maar ook kunnen ze in de oceaan belanden. Daar komt het via het eten van de vissen terecht in de vissen zelf, die uiteindelijk weer op ons bord kunnen belanden. Zo kunnen er dus uiteindelijk delen van onze cosmetica met chemische bestanddelen op ons bord en in ons drinken terechtkomen. Kiezen voor natuurlijke cosmetica is dus niet alleen op het moment zelf beter voor de gezondheid van onze huid, maar ook indirect levert het voordelen op doordat er geen schadelijke delen in zitten die in onze voeding en drinkwater terecht kunnen komen.

Ruime keus bij Biocare Online

Reden genoeg dus om juist voor natuurlijke cosmetica te kiezen in het vervolg en geen gebruik meer te maken van de regulieren varianten die mogelijk schadelijke deeltjes kunnen bevatten. Het lastige is alleen dat deze natuurlijke producten in de winkel vaak vrij lastig te krijgen zijn. Biocare Online biedt dit echter in de webshop online aan, zodat iedereen toch gemakkelijk gebruik kan maken van natuurlijke cosmetica. Je vindt bij hen een zeer ruime keus aan producten van het merk dr. Hauschka, dat bekend staat om de hoge kwaliteit. Hun producten zijn gemaakt van de beste natuurlijke ingrediënten en ze hebben daardoor ook verschillende keurmerken verdiend. Bovendien werken zij zoveel mogelijk volgens de principes van fair trade, waardoor je met de aankoop dus niet alleen jezelf een plezier doet, maar ook de mensen die de bestanddelen kweken. Al hun producten zijn grondig dermatologisch getest en je kunt er zeker van zijn dat ze goed verdragen worden door je huid. Biocare Online biedt bovendien meer dan enkel huidverzorgingsproducten en make-up, je kunt bij hen bijvoorbeeld ook terecht voor natuurlijke biologische shampoos en andere natuurlijke haarverzorgingsproducten. Voor dergelijke artikelen geldt hetzelfde als voor de natuurlijke cosmetica, ook deze zijn een stuk beter voor je lichaam en je voorkomt hiermee dat er schadelijke bestanddelen in het milieu terecht komen. Als je bezig bent met een bewuste levensstijl en je draagt je eigen lichaam en de natuur een warm hart toe, dan is het dus zeker aan te raden om over te stappen op de natuurlijke verzorgingsproducten die Biocare Online te bieden heeft. Daarnaast is hun natuurlijke cosmetica natuurlijk ook een uitkomst voor al die mensen die last hebben van allergieën, eczeem en psoriasis. Door de natuurlijke bestanddelen kunnen zij deze met een gerust hart gebruiken, zonder bang te hoeven zijn voor vervelende lichamelijke reacties.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn