Thuis drank stoken? Dat kan geheel legaal

18 juni 2017

Posted in Vakantie en Recreatie

Wist u dat u zelf ook drank kunt stoken? U hebt er misschien nooit bij stilgestaan maar het is in Nederland een populaire hobby aan het worden onder zowel mannen als vrouwen. U hebt niet erg veel voorkennis nodig om zelf in uw kelder, garage of andere werkplaats drank te stoken. Door het vaker te doen leert u deze ambacht vanzelf. Wel hebt u enige basiskennis nodig en uiteraard diverse objecten waarin u drank kunt stoken. Een belangrijk artikel is de distilleerketel. Dat is de ketel waarin de alcohol wordt gedistilleerd samen met de ingrediënten waarmee u uw favoriete drankje kunt brouwen. Zo is wodka niet veel meer dan gewonnen alcohol uit granen aangelengd met water. Maar bij jenever komt meer kijken zoals uiteraard de jeneverbes en moutwijn. Om u te helpen kunt u naast de producten voor het drank stoken ook turbogist kopen. Handig als u bier of een andere drank met gist wilt stoken. En u zult in de toekomst diverse recepten kunnen vinden die het drank stoken aanzienlijk vergemakkelijken. Maar wellicht hebt u deze recepten niet nodig. Misschien zit het drank stoken in de familie en hebt u het recept van uw vader of grootvader geërfd. Misschien hebt u een cursus gevolgd want zoals we al eerder aangaven is het erg populair om drank te stoken in uw eigen huis. Let wel dat het gaat om een hobby. U wilt vanuit uw passie uw eigen drank stoken. Onze artikelen zijn dan ook niet geschikt voor massaproductie. Maar u zult ongetwijfeld genoeg flessen kunnen vullen om zelf van te genieten en om uit te delen aan familie en vrienden.

Wilt u drank stoken? Dan hebt u wel een distilleerketel nodig

U kunt in principe drie verschillende ketels bij ons bestellen:

  • Distilleerketels, geschikt voor allerlei gedistilleerde dranken zoals jenever, wodka, rum en tequila.
  • Dergelijke ketels worden gebruikt om de moonshine zoals men dat in de jaren ’20 en ’30 in de Verenigde Staten drank te stoken.
  • En speciale whiskyketels voor de fijnproever.

De kleinere variant van de destilleerketel wordt ook wel alambiek genoemd. Het voordeel hiervan is dat u snel kunt werken terwijl het apparaat weinig plek in beslag neemt. Dit is dan ook het ultieme gereedschap om thuis uw drank te stoken. Deze handgemaakte roodkoperen ketels zijn een lust voor het oog en zijn daarom niet alleen geschikt voor het stookwerk, maar tevens een mooi accessoire om neer te zetten in de woonkamer. Natuurlijk raden we het daadwerkelijke stoken in de kamer af, maar ter decoratie zal het zeker opvallen. Met alleen een ketel bent u er nog niet. U hebt flessen nodig, water en ingrediënten. U kunt er tevens diverse handige accessoires bij kopen zoals gist, reinigingsdoekjes, een alcoholmeter en een elektronische plaat om de ketel nauwkeurig mee op te warmen.

Online bestellen is een eenvoudig klusje

Nadat u uw keuze hebt gemaakt kunt u via de website direct uw bestelling afronden. Vul uw adres- en contactgegevens in en betaal met behulp van een online betaalservice. Denk aan digitale programma’s zoals PayPal, iDEAL of betaal met uw credit card. We doen er alles aan om zo spoedig mogelijk te leveren. In principe mag u er wel vanuit gaan dat we alle producten steevast op voorraad hebben en dientengevolge binnen een werkdag aan huis bezorgen. Hebt u nog vragen over het bestellen of over het stoken van drank? Stel dan uw vragen aan Hodam Handelsonderneming in Oldenzaal door ons op te bellen of te mailen. En vergeet niet: geniet maar drink met mate. Lees ook : Distilleerketel voor het stoken van drank | Drankstoken.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn