Training volgen bij dé aanbieder van inspectie opleidingen?

29 mei 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

In Nederland zijn talloze inspecteurs en keurmeesters werkzaam die jaarlijkse controles uitvoeren aan elektrische apparaten. Dat is nodig om te voldoen aan de NEN, Nederlandse en Europese wetgeving op het gebied van de arbowet. Voldoen aan deze normen moet zorgen voor een veilige werkomgeving voor werknemers, vooral bij technische bedrijven. Via Ingenium is het mogelijk om in heel Nederland inspectie opleidingen te volgen. ingenium biedt onder andere inspectie opleidingen aan voor het behalen van een certificaat als:

  • inspecteur elektrische installaties
  • inspecteur speeltoestellen
  • inspecteur NEN 1010
  • inspecteur noodverlichting
  • De-opleider.nl

Dit is slechts een greep uit het ruime aanbod van trainingen en cursussen die u kunt volgen om gecertificeerd keurmeester of inspecteur te worden. Inspecteurs en keurmeesters worden veel gevraagd in Nederland omdat het aantal te keuren machines en locaties alleen maar toeneemt. Of u nu al enkele certificaten heeft of wilt beginnen als keurmeester, u bent van harte welkom bij dé opleider op het gebied van veiligheid in Nederland. Zo weet u zeker dat uw opleiding echte waarde heeft en u de laatste technieken en kennis opdoet. 

Veiligheid waarborgen met inspectie opleidingen

Alleen met voldoende inspecteurs kan de veiligheid van werkend Nederland worden gewaarborgd. Als inspecteur en keurmeester gaat u langs bij bedrijven die bijvoorbeeld elektrische apparaten in hun productielijn hebben staan. Deze moeten voldoen aan bepaalde eisen, die u controleert. Tijdens een van de inspectie opleidingen van Ingenium leert u precies waar u op moet letten en hoe u een verslag maakt van uw inspectie. Na afloop kunt u direct aan de slag. De meeste inspectie opleidingen duren slechts een dag of dagdeel en bevatten ook een praktijkexamen. U hoeft dus niet alleen theorieles te volgen, maar u legt een praktijkexamen af waarin u handelingen verricht die u ook in de praktijk zult verrichten. U wordt zo optimaal voorbereid op de praktijk. De inspectie opleidingen worden in heel Nederland gegeven en er start elke week wel een opleiding bij u in de buurt. Het is dus mogelijk snel te beginnen. Daarbij werkt u altijd onder begeleiding van een ervaren inspecteur of keurmeester die al uw vragen over de praktijk kan beantwoorden. De ervaring leert dat het cursisten helpt te werken met vakgenoten. Op deze manier valt er veel te leren tijdens de cursusdag(en), ook van elkaar. 

Opleidingen stapelen

Om meer waarde te geven aan uw behaalde certificaten kunt u soms vervolgopleidingen volgen. Bij een vervolgopleiding gaat u de diepte in en mag u bijvoorbeeld meer of zwaardere apparaten controleren. Daarnaast kunt u natuurlijk ook inspectie opleidingen volgen op het gebied van uiteenlopende thema’s. U kunt naar eigen inzicht opleidingen stapelen en zo bijvoorbeeld fulltime inspecteur worden. U bent op die manier breed inzetbaar. De inspectie opleidingen zijn erg goed aan te vullen met bijvoorbeeld een VCA. Dit certificaat stelt u in staat op allerlei locaties werkzaamheden uit te voeren. Vaak is een VCA verplicht, bijvoorbeeld voor werkzaamheden op een schip of risicovolle locatie. Deze kunt u ook via Ingenium halen, vaak al binnen één dag. De inspectie opleidingen van Ingenium volgt u al vanaf enkele honderden euro’s. U voegt voor een schappelijk bedrag dus direct nieuwe praktijkvaardigheden toe aan uw CV. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn