Vind de juiste makelaar door makelaars te vergelijken

22 februari 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als je je huis wilt verkopen, dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk verdienen aan je woning. Daar heb je zelf niet altijd even veel controle over, want het is immers maar net hoe de woningmarkt ervoor staat. Soms is er heel veel vraag naar woningen en daardoor moeten kopers soms vechten om een woning te bemachtigen. Jij bent dan in een positie waarin je simpelweg kunt kiezen voor de koper die het meeste wil betalen voor je woning. Maar het kan ook zo zijn dat de vraag niet of nauwelijks aanwezig is. In dat geval moet je natuurlijk zorgen dat je je woning toch kunt verkopen voor een zo goed mogelijke prijs. Daar kun je dan wel wat hulp bij gebruiken. Maar als je een makelaar inschakelt, wil je natuurlijk niet de hoofdprijs betalen wat betreft de makelaarskosten. Hoe meer je moet betalen aan de makelaar, des te lager valt je winstmarge uit. Je moet de makelaarskosten immers weer van de prijs aftrekken en zo kun je soms veel te ver onder de vraagprijs van de woning terecht komen. Anderzijds is het wel weer zo dat een makelaar zelf ook minder ontvangt als de kopers uiteindelijk een lager bedrag dan de vraagprijs betalen voor je woning. Als je een makelaar via een makelaarscourtage betaalt, dan ontvangt hij of zij een percentage van het bedrag dat de kopers betalen voor de woning. Hoe hoog dit percentage is hangt natuurlijk weer af van de makelaar. Daarom is het nooit onverstandig om makelaars te vergelijken, want niet iedere makelaar rekent dezelfde tarieven. Wat je echter wel zeker weet is dat elke makelaar jou de maximale kosten in rekening zal brengen wanneer je geen makelaars gaat vergelijken. Als je bijvoorbeeld zelf naar een makelaarskantoor gaat en vraagt om de tarieven, dan zal een makelaar je doorgaans de standaardtarieven geven. Dit zijn dan ook de tarieven zonder kortingen. Een makelaarskantoor heeft immers altijd het motief om zo veel mogelijk te verdienen en zonder concurrentie zal het uiteraard niet zomaar lagere tarieven gaan rekenen. Maar als je makelaars gaat vergelijken, dan weten de makelaars dat uiteraard ook. Ze zullen dan kijken hoe ze de standaardtarieven kunnen aanpassen, zodat ze jouw de meest scherpe tarieven kunnen aanbieden. Ze willen de concurrentie immers voorblijven. Daarom is het altijd verstandig om makelaars te vergelijken. Zo kun jij in ieder geval van scherpe tarieven profiteren. Daardoor houd je de makelaarskosten laag en haal je het meeste uit je woning.

Waar kan ik makelaars vergelijken?

Je kunt het beste makelaars vergelijken door offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Het is ook prettig als de makelaar weet dat het kantoor met andere kantoren wordt vergeleken, zodat ze offertes opsturen met de meest scherpe prijzen. Om dit te realiseren kun je daarom het eerst even op de site kijken van huisverkopenmakelaar. Hier vind je een gids die je stap voor stap uitlegt wat te doen bij het verkopen van je woning. Eén van de te nemen stappen is dan ook het vergelijken van makelaars en deze stap wordt uitvoerig beschreven in deze gids. Zo heb je bijvoorbeeld met de volgende kosten te maken bij verschillende makelaars:

  • Opstartkosten
  • Courtagekosten
  • Bijkomende kosten

Opstartkosten krijg je na de verkoop van je woning vaak weer terug, maar dat verschilt uiteraard per makelaar. Ook de hoogte van deze drie kosten zijn verschillend en daarom moet je dus makelaars vergelijken.

Maak jezelf wijzer via Huis Verkopen Makelaar

Dus voordat je begint met de verkoop van je woning, kijk vooral even op huisverkopenmakelaar.nl om jezelf wijzer te maken en door meer te leren over makelaars vergelijken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn