Waar vind je informatie over belastingen?

19 april 2016

Posted in Nieuws

Afgelopen maand was het weer zover, ik moest wederom belastingaangifte doen. Elk jaar zie ik hier weer tegenop omdat ik meestal gewoon te weinig informatie over belastingen kan vinden. Vaak weet ik niet precies welke gegevens ik op welke plek moet invullen en ik raak altijd een beetje in de war. Ook dit jaar was dit niet anders: ik moest informatie over belastingen hebben en kon het op het internet nergens vinden. Ik zal het proces beschrijven dat ik heb moeten doorlopen om de informatie te krijgen die ik zocht. Dit proces verliep in een aantal stappen:

  • Een beetje aanklooien
  • De belastingtelefoon bellen
  • Zoeken op het internet

Natuurlijk begin je eerst zelf een beetje met aanklooien. Ik zocht op het internet naar wat informatie, over belastingen, maar vond niet heel veel. Ik heb op een heleboel verschillende sites gekeken. Natuurlijk heb ik ook geprobeerd om het via de overheid te spelen, maar die geven erg weinig specifieke informatie over belastingen op hun website. Ze geven je alleen mee dat je bij echte problemen de belastingtelefoon kunt bellen, ze helpen je helaas niet echt verder. Het was zelfs zo erg dat ik op een gegeven moment helemaal de weg kwijt was, de sites waren erg onoverzichtelijk en ik had geen idee meer waar ik moest zoeken. Toen heb ik besloten om de belastingtelefoon te bellen. Dit was een vervelende ervaring die ik graag even wil delen. Heb je informatie over belastingen nodig? Bel dan niet met de belastingtelefoon! Eerst moest ik door een raar menu waar ik verschillende vragen moest beantwoorden over de aard van mijn verzoek, zonder in teveel detail te treden kwam het erop neer dat ik een algemene vraag had over de inkomensbelasting. Voordat ik echter door dit hele menu heen was heb ik de telefoon wel twee keer op moeten hangen. Elke keer wanneer je een vergissing maakt is het lastig om weer terug te gaan. Je moet het hele bandje afluisteren voordat je deze mogelijkheid krijgt. Omdat ik hier geen zin in had heb ik twee keer opgehangen en opnieuw gebeld, zodat het eerste bandje weer gestart werd. Ik vond dit een heel gedoe en een verspilling van tijd. Toen ik eindelijk door het menu heen was dacht ik dat ik eindelijk mijn informatie (over belastingen) zou krijgen, maar niets was minder waar. Ik werd in de wacht geplaatst en een onaangename vrouwenstem vertelde mij hoeveel wachtenden er nog voor mij waren…

Informatie over belastingen; belastingtelefoon

Terwijl je aan het wachten bent hoor je een vervelend stukje muziek dat steeds opnieuw afgespeeld wordt. Om de zoveel tijd komt bovendien ook de stem weer terug en herhaalt deze hoeveel wachtenden er nog voor je in de rij staan. De hele ervaring is gewoon niet erg aangenaam. Toen ik eindelijk aan de beurt was, na ongeveer 20 minuten wachten, kreeg ik een norse vrouw aan de lijn die me “wel even wat informatie over belastingen zou geven”. Haar hele houding straalde uit dat ze het niet fijn vond om me te helpen. Ik vroeg haar specifiek naar de gegevens die ik nodig had, algemene informatie over belastingen hoefde ze me dus niet te geven. Toch had ze moeite met het beantwoorden van mijn vraag. Ze gaf me juist wel wat algemene informatie over belastingen (over hoe je aangifte deed en wat je belastbaar inkomen precies is) en vervolgens kon ze me niet verder helpen. Mijn problemen waren nog helemaal niet opgelost en ik had wat nutteloze informatie over belastingen gekregen, waar ik natuurlijk al lang van op de hoogte was. De belastingtelefoon had me dus totaal niet geholpen en dus was ik genoodzaakt verder te zoeken. Nadat ik mijn familie en vrienden had geraadpleegd en deze ook geen antwoord hadden kunnen bieden was het tijd om nog maar een keer het internet op te gaan. Misschien had ik een website met informatie over belastingen over het hoofd gezien? Warempel, na ongeveer een uurtje zoeken kwam ik op http://www.belasting-geld.nl/. Via deze website kun je contact opnemen met ervaren deskundigen die je alle informatie over belastingen kunnen geven die je zoekt. Deze site is overigens niet alleen voor particulieren, ook bedrijven kunnen contact opnemen. Op de site vond ik snel de informatie die ik zocht, maar ik had nog wat aanvullende vragen. Ik belde het opgegeven telefoonnummer en kreeg meteen een vriendelijke man aan de telefoon. De manier waarop deze man mij benaderde was heel anders. Ik werd met respect behandeld en kreeg gewoon direct de gegevens die ik zocht. Ik had niet alle informatie die hij nodig had op dat moment paraat, dus heeft hij me later nog een keer teruggebeld. Binnen een paar minuten had ik al mijn informatie, over belastingen dus, gevonden en kon ik zonder problemen mijn aangifte doen. De website van Belasting Geld is ideaal, surf snel naar het bovenstaande adres!

Zonder zorgen de zomer in

Vroeger had ik in mei en juni nog wel eens zorgen over de belastingaangifte. Ik was bang dat ik deze niet goed had ingevuld en dat ik hier uiteindelijk voor gestraft zou worden. Nu ik alle informatie over belastingen heb die mijn hartje begeert hoef ik me nergens meer zorgen over te maken. Wanneer ik toch twijfel zoek ik de gegevens weer even op en dan weet ik weer dat ik het goed heb gedaan. Surf naar http://www.belasting-geld.nl/ voor de meest veelzijdige informatie over belastingen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn